Хрусткий хліб фокачча з розмарином на дріжджах і воді Гордона Рамзі

Як смачно зробити Хрусткий хліб фокачча з розмарином на дріжджах і воді Гордона Рамзі простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко.

Інгредієнти

375г борошна
7 г пакетик сухих дріжджів швидкодіючих
1,5 ч. л. морської солі
225 мл теплої води
40 мл оливкової олії, плюс додатково для змащування
50 г тертого сиру Пармезан або Пекоріно
3 гілочки розмарину, тільки листя
Морська сіль

Хрусткий хліб фокачча з розмарином на дріжджах і воді Гордона Рамзі покроковий рецепт

1. Покладіть борошно в миску, потім посипте дріжджами з одного боку і сіллю з іншого, присипте борошном. Зробіть поглиблення посередині, додайте теплу воду і масло. Добре перемішайте, щоб вийшло м’яке тісто (можливо, потрібно буде додати ще одну столову ложку теплої води), потім перекладіть на чисту робочу поверхню і замісіть до однорідної массы.
2. Це займе 8-10 хвилин. (Ви можете приготувати тісто за допомогою міксера з гачком.) Змастіть поверхню тіста невеликою кількістю оливкової олії і покладіть у змащену маслом чисту миску. Накрийте плівкою і залиште підніматися в теплому місці принаймні, на 1 час.
3. Змастити маслом велике деко, приблизно 35 х 28 див. Вийміть тісто з миски і помістіть на нього, потім трохи розрівняти тісто, щоб сформувати прямокутник і злегка змастіть маслом. Накрийте плівкою і залиште в теплому місці на 30 хвилин. Розігрійте духовку до 200°C .
4. Пальцями сильно надавите на всю поверхню тіста, щоб збити його і створити повітряні кишені. Посипати тертим сиром, листям розмарину і пластівцями морський соли.
5. Збризніть ще трохи оливковою олією для кольору. Випікати протягом 20-25 хвилин, до золотистого кольору. Перекладіть на решітку і залиште трохи охолонути, потім наріжте і подавайте теплою. Можна збризнути верхню частину фокаччі маслом, якщо хотите.