Кабачкова ікра на зиму в банках найсмачніша простий рецепт домашній. Пора пристроювати безхазяйні кабачки, які ми люб’язно впихаємо всім рідним і не дуже людям, друзям, сусідам, продавцям в магазині і просто випадковим перехожим) Головне не цікавитися потрібні вони їм чи ні, а то ті можуть прошипіти у відповідь, що вони готові самі з вами поділитися.
А все тому, що кабачки з завидною швидкістю плодяться і ростуть всупереч нашому бажанню. Але я вас врятую! Пропоную всі свої кабачки покласти в банки, перетворюючи їх у смачнющу ікру. А взимку, намазавши кілька ложечок на хрусткий хлібець, ви будете прикривати очі від задоволення і думати, що це найкраще вкладення кабачків у вашому житті)
Даю рецепт на 1 кг. кабачочков, але це спеціально для тривожно-недовірливих людей, яким треба спочатку спробувати. Сміливці можуть відразу множити на 2,3…30, в залежності від масштабу кабачкового навали)
А все тому, що кабачки з завидною швидкістю плодяться і ростуть всупереч нашому бажанню. Але я вас врятую! Пропоную всі свої кабачки покласти в банки, перетворюючи їх у смачнющу ікру. А взимку, намазавши кілька ложечок на хрусткий хлібець, ви будете прикривати очі від задоволення і думати, що це найкраще вкладення кабачків у вашому житті)
Даю рецепт на 1 кг. кабачочков, але це спеціально для тривожно-недовірливих людей, яким треба спочатку спробувати. Сміливці можуть відразу множити на 2,3…30, в залежності від масштабу кабачкового навали)
Інгредієнти
✔️1 кг. кабачків
✔️1 маленька цибулина (можна і без, якщо не любите)
✔️3-5 зубчиків часнику
✔️200 гр. томатної пасти
✔️100 мл рослинного масла
✔️2 ст. л. цукру (без гірки)
✔️1 ст. л. солі (без гірки)
✔️1 ч. л. солодкої паприки
✔️0,5 ч. л. копченої паприки
✔️0,5 ч. л. меленого чорного перцю
✔️1 ст. л. оцту 9% (або 1,5 яблучного оцту)
Кабачкова ікра на зиму в банках найсмачніша покроковий рецепт
1. Овочі можна прокрутити через м’ясорубку (крім цибулі), а можна проблендерить, як зручніше. Я роблю з допомогою блендера. Нарізаю кабачки на великі кубики, цибулю – невеликими кусочками.
2. Цибулю обсмажити на невеликій кількості рослинного масла. Додати кабачки, часник, томатну пасту, перемішати блендером перетворити вміст в однорідну массу.
3. Додати рослинне масло. Залишити варитися приблизно годину при слабкому кипінні, періодично помішуючи. *Якщо робите з м’ясорубкою, то теж обсмажуєте дрібно нарізану цибулю, а потім до нього вливаєте овочеве пюре і масло.
4. Додати сіль, цукор, спеції, оцет, перемішати, розлити по стерилізованим банкам і закатать.