Кабачкова ікра з перцем, помідором і морквою на зиму

Домашня кабачкова ікра з перцем, помідором і морквою на зиму пікантна простий рецепт. Щось мені підказує, що вам просто необхідний мій рецепт кабачкової ікри. Інакше чому кожен третій репостит жарти з розряду “Один кабачок за місяць може змінити до 6 господарів”? Я сама завжди радію кабачків і беру, коли пропонують. Вірніше, брала 😔

Інгредієнти

1,5 кг кабачків
1 великий червоний солодкий перець
3-4 середні цибулини
1 великий помідор
3 середніх моркви
сіль, цукор і перець за смаком

Кабачкова ікра з перцем, помідором і морквою на зиму покроковий рецепт

1. Кабачки очищаємо від насіння, зрізаємо шкірку, якщо вона жорстка. У молоденьких кабачків досить обрізати торці. Ріжемо кабачки на кубики. Кладемо в каструлю, заливаємо наполовину водою і тушкуємо на середньому вогні до м’якості. Остуджуємо. Моркву тремо на крупній тертці, цибулю дрібно режем.
2. Обсмажуємо на рослинному маслі до м’якості. Теж остуджуємо. Складаємо кабачки і цибулю з морквою в блендер, додаємо туди ж дрібно нарізаний часник, нарізані помідор і перчик. Солимо і перчимо. Перемалываем.
3. Якщо немає блендера, можна 2 рази овочі пропустити через м’ясорубку. Виливаємо у велику каструлю, ставимо на маленький вогонь і тушкуємо під кришкою, поки маса не придбає ніжну консистенцію. Готово!
4. Цю ікру можна закачати на зиму. Для цього додайте по 1 ст. л. звичайного 9% оцту на кожен кілограм овочів. І щоб врівноважити смак рекомендую додати невелику кількість сахара.