Карамель лимонна домашня

Карамель лимонна домашня простий рецепт.

Інгредієнти

(на 500 г):

• 200 г цукру
• 200 г жирних вершків (33-34%)
• 150 г вершкового масла (72,5 – 82,5%)
• сік і цедра одного лимона

Карамель лимонна домашня покроковий рецепт

1. Відправляємо цукор в сотейник і ставимо на середній вогонь. До цукру додаємо лимонний сік. Акуратно помішуємо масу віночком/термостабильной лопаткою і чекаємо поки цукор повністю розтопиться. * якщо ви хочете, щоб у карамелі був звичний темно-коричневий колір, то не додавайте лимонний сік, а тільки цедру в вершки для ароматизации.
2. У вершки додаємо цедру лимона і прогріваємо до гарячого стану (не кип’ятимо). Потім, якщо хочете, можна процідити вершки через сито і прибрати цедру, щоб карамель була більш однорідною. Як тільки цукор повністю розтопився, тонкою цівкою додаємо максимально гарячі вершки, безперервно помешивая.

3. Будьте акуратніше, щоб не обпектися парою, яка виділяється в процесі об’єднання вершків і карамелі. Знімаємо нашу карамель з плити і переливаємо в мірний стакан через сито. Дістаємо з холодильника масло, ріжемо його на невеликі кубики і відправляємо до карамели.
4. Акуратно пробиваємо суміш заглибним блендером. Намагайтеся не піднімати блендер занадто високо, щоб не напустити бульбашок. Готову карамель переливаємо в стерилізовану банку, даємо їй охолонути при кімнатній температурі і відправляємо в холодильник на стабілізацію не менше ніж на 4 години (краще на ніч).

5. За смаком лимонна карамель чимось нагадує лимонний курд, але у карамелі більш ніжна текстура. Вона ідеально поєднується з маковим бисквитом.