Як зробити Картопля в горщику в духовці з грибами та сиром у сметані рецепт простий. Класика смаку – поєднання картоплі та грибів, і нічим цей союз не зіпсуєш. Зараз сезон лісових грибів, з ними це блюдо буде ще цікавішим, але навіть якщо приготувати зі звичайних печериць, в смаку він анітрохи не постраждає.
Інгредієнти
Інгредієнти на 2 горщика, об’ємом 0,5 літра:
⠀
Картопля середній – 6 шт
Коріандр мелений – 1 / 3 ч. л.
Кріп сухий – 1/3 ч. л.
Часниковий порошок – 1/3 ч. л.
Сіль – за смаком
Перець чорний – за смаком
Сметана 20% – 150 гр
⠀
Для смажених грибів:
Гриби (будь-які, у мене маслюки) – 400 гр
Масло вершкове – 50 гр
Цибуля ріпчаста – 1 шт.
Часник – 3 зуб
Сіль – за смаком
Перець чорний – за смаком
⠀
Сир твердий – 60 гр
Картопля в горщику в духовці з грибами та сиром у сметані покроковий рецепт
1. Картоплю нарізати кубиком, всипати в неї коріандр мелений, кріп сухий, часниковий порошок, сіль, перець чорний. Додати сметану, перемішати. ⠀
2. У сковороді розтопити вершкове масло, обсмажити цибулю до золотистої скоринки., додати дрібно рубаний часник, гриби смажити до готовності грибів. Посолити, поперчити за смаком. ⠀
3. В горщики викладаємо шарами підготовлений картоплю і обсмажені гриби. У кожен горщик додати по 2 ст. л. води. Зверху присипати натертим сиром, в кожен по 30 гр.
4. Горщики щільно закрити фольгою і кришкою. Поставити в нагріту духовку до 180 гр на 1 годину. ⠀ ПРОСТО ГОТУЄТЬСЯ І ШВИДКО З’ЇДАЄТЬСЯ!
Відео рецепт 👇