Інгредієнти
Картопляні дріжджі домашні покроковий рецепт
100-110 гр дрібно тертої сирої картоплі з шкіркою
20-30 гр меду
15 г лимонного соку або 10 гр столового оцту
Змішати, покласти в банку і залишити на 2-3 дні при 30-35°С до появи ознак активного бродіння:
🔸пузирування
🔸відсікання рідини
🔸виражений кислий смак
🔸спиртовий запах
Можна час від часу перемешивать.
70 гр закваски з дня 0
50 гр дрібно тертої сирої картоплі без шкірки
10 гр меду
10 г лимонного соку або 5 гр столового оцту
🔸активну пузирування
🔸зростання в 2 і більше разів за 1-2 години при 30-34°С після освіження
🔸відсікання рідини
🔸виражений кислий смак
🔸спиртовий запах, б’є в ніс при відкриванні кришки
🔸глухий звук при постукуванні по ємності
60 гр пшеничного борошна в/с чи 1с
40 гр картопляних дріжджів
10 гр води
Дріжджі готові, якщо опара піднялася за 1-4 години при 30-34°С. Якщо опара піднімається повільніше, то ще 1-2 дні освіжати в пропорціях 3 дні. Повторити опару.