Картопляні коржі на сковороді з сиром і зеленню

За смаком коржі дуже схожі на деруни/деруни, але смажаться без краплі жиру. Прям від душі рекомендасьен 🤓. Картопляні коржі на сковороді з сиром і зеленню простий рецепт.

Інгредієнти

– 1 кг картоплі
– 1 яйце
– сіль, спеції (у мене часниковий порошок)
– 4 ст. л борошна + ~2 ст. л на формування
– зелень (у мене кріп)
– сир за бажанням (у мене Моцарела)

Картопляні коржі на сковороді з сиром і зеленню покроковий рецепт

1. Картопля зварити «в мундирі» (у шкірці), очистити, потовкти товкачем, додати яйце, нарубану зелень, борошно. Перемішати. Маса виходить ніжною, але борошном не забивайте!

2. Розрізати на невеликі шматочки. Кожен шматочок трохи обваляти в борошні, сформувати блін. Можна качалкою, але краще руками. Якщо готуєте з сиром, в млинець покласти шматочок, «защипнути» і ще раз розрівняти у блин.

3. Смажимо на сухій сковороді з двох боків до рум’яного кольору (~2 хв).

4. Готові коржі смачно подавати зі сметаною 🤤

Відео рецепт 👇