Картоплю Айдахо в духовці в домашніх умовах

Шалено смачна картопля «Айдахо». Хрустка скоринка, ніжний усередині. Смачніше, ніж в Макдональдсі😂 Викладати рецепти других страв ?😉 Картопля Айдахо в духовці в домашніх умовах простий рецепт.

Інгредієнти

Миту картоплю середній 1кг
Оливкова олія 50 мл
Рослинна олія 50 мл
Копчена паприка 1 год л
Вершкове масло 20 гр
Сіль крупна, перець за бажанням

Свіжий часник 2-3 зубчики і зелень кохана

Картоплю Айдахо в духовці в домашніх умовах покроковий рецепт

1. Картопля не чистимо, можна промити. Ріжемо на часточки , якщо це середній, грубо кажучи на 4 частини , ну форму Айдахо знають всі)). Кидаємо в киплячу воду на 10 мин.
2. Для соусу змішуємо масла+ розтоплене вершкове, туди ж паприку. З допомогою шумівки акуратно перекладаємо на деко, застелене пергаментом. Духовку гріємо до 210 градусів. Змащуємо ретельно пензликом весь картопля соусом.
3. Запікаємо 20-25 хв до золотої скоринки. Можна і посипати пармезаном, але і без цього смачно. Я Солю в кінці уже.
4. Виймаю, перекладаю в глибоку ємність, солю, краще саме велику сіль, додаю часник через прес трохи для аромату , дрібно дрібно зелень і трясемо, перемішуємо. Подаємо з улюбленим соусом 😉.