Лінива лазанья з макаронами і фаршем

Як смачно зробити Лінива лазанья з макаронами і фаршем простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Взагалі лазанья це 3 складових: 1. Листи лазаньї, у нас будуть макарони. 2. М’ясне рагу Аля болоньеза з томатним соусом. 3. Соус бешамель – його можна не робити в даному випадку, посто посипати зверху сиром.

Інгредієнти

Яловичий фарш – 700 гр (можна і курячий)
Цибуля – 1 шт
Часник – 2 зубчики
Протерті помідори – 400 р
Бульйон або вода – 150 мл (треба дивитися по соусу)
Сіль, перець, сушений базилік за смаком
У м’ясне рагу можна додати дрібним кубиком нарізану селеру, моркву і болгарський перець

Для соусу бешамель:
Вершкове масло – 50 гр
Борошно – 50 гр
Молоко – 600 мл
Жовток – 1 шт
Сіль, перець за смаком

Макарони які любите – 300 г

Лінива лазанья з макаронами і фаршем покроковий рецепт

1. Відварюємо макарони по інструкції на пачці до стану аль денте. У цей час обсмажуємо фарш і дрібно нарізану цибулю хвилин 7, додаємо протерті томати, спеції, сіль, перець, часник і залишаємо тушкуватися на 7 хвилин на середньому вогні. Якщо бачите що занадто густо виходить то розбавте трохи водою або бульоном.

2. Готуємо соус – розтоплюємо вершкове масло в сотейнику або каструлі на середньому вогні, додаємо борошно, перемішуємо лопаткою до стану пасти, поступово додаємо молоко весь час помішуючи віночком, маса повинна загуснути, якщо не густіє збільште вогонь, в кінці додаємо жовток, накриваємо кришкою і прибираємо з огня.

3. У форму для запікання викладаємо макарони, зверху фарш, заливаємо соусом бешамель і посипаємо тертим сиром Прибираємо в духовку на 15 хв при 180 гр., як сир розплавиться все готово. Оревно смачно і завжди із задоволенням їдять діти, їм можна зробити з фаршем індички або курки например.

Відео рецепт 👇