Спагетті з молюсками вонголе

Як зробити Спагетті з молюсками вонголе рецепт простий. І трек, і паста – незрівнянні! Запитайте у італійців про їх улюблених стравах і ця паста потрапить до трійки улюблених у 9 з 10.

Інгредієнти

на 3 порції:

• 400г пасти (традиційно «спагеті»)
• 1кг молюсків вонголе
• 3 зубчики часнику
• оливкова олія
• гострий перець (за бажанням)
• сіль
• петрушка

Спагетті з молюсками вонголе покроковий рецепт

1. Перевірити всі мушлі молюсків, вони повинні бути закритими і без тріщин. Замочити молюски в холодній солоній воді на кілька годин (можна на ніч) для того, щоб вони випустили пісок. Це відноситься тільки до свіжих молюсків, заморожені замочувати немає необхідності їх можна відразу ж готовить.
2. Обсмажити одну часточку часнику на оливковій олії зі стеблами петрушки і гострим перцем. Додати черепашки, накрити кришкою і на максимальному вогні розкрити стулки молюсків (знадобиться приблизно 3 хвилини).
3. Прибрати часник, очистити половину від черепашок молюсків. Рідина, яку вони випустили, процідити і зберегти. Закинути варитися спагетті в киплячу підсолену воду. Паралельно обсмажити дві часточки часнику на оливковій олії (оливкової олії не шкодуйте на цьому етапі). Додати рідину, яку випустили молюски та разогреть.

4. Додати недоварені спагетті (за 4 хвилини до готовності) і трохи води, в якій вони варилися. Таким чином довести спагеті до готовності в самому соусі. За хвилину до готовності додати молюски. При подачі посипати дрібно нарубаною петрушкой.