Як зробити смачний Катаифи десерт грецький рецепт простий.
Інгредієнти
1 уп катаиФи ( найніжніші нитки грецького тесту )
1 ст волоського горіха
100 гр вершкового масла
3 ст цукрового піску
0,5 лимона
кориця і гвоздика на смак
Катаифи десерт грецький покроковий рецепт
1. Тісто розділити руками на волокна, намагаючись його не розривати . Накрити вологим рушником, щоб не дати тісту засохнути. Відділяю частину тіста , перекладаю чайну ложку начинки і закочую в рулет. Потім перекладаю його в форму для запікання, скачую інші рулети так само і за допомогою кисті наношу заздалегідь розтоплене вершкове масло. Відправляю в духовку, розігріту до 180 градусів, на годину, або до золотавої корочки.
2. Начинка: волоських горіх подрібнюємо в блендері. Катаифи у гарячому вигляді , поливаємо охолодженим цукровим сиропом. Приготування сиропу : У миску заливаємо 1,5 склянки води і 3 склянки цукрового піску і варимо на повільному вогні хвилин на 15-20, щоб трохи загусла, в кінці додаємо корицю за смаком і сік лимона, лимон не дає сиропу засахариться.
3. Заздалегідь приготовленим і остившім сиропом поливаємо катаифи , або якщо гарячий сироп, то баклава повинна бути охолоджена. Сироп можна наливати відразу після випічки, або заздалегідь перед подачею,. 2-3 години вистачить на пропитку.
4. Якщо у вас гарячий сироп, то катаифи повинні бути охолоджені. Можна пекти цю солодкість і без сиропу залишити на 2-3 місяці. У будь-який момент можна приготувати сироп, заливати і подавать.
Відео рецепт 👇