Кекс з виноградом

Кекс з виноградом простий рецепт в духовці. Кекс, який зводить з розуму. Рецепт з моєї записної книжки під заголовком «смакота». Як і коли він там опинився вже не пам’ятаю, але зовсім недавно я знайшла схожий рецепт від Джеймі Олівера, тільки у нього граммовка інша. І як він міг дізнатися мій рецепт, а головне навіщо поміняв грами 😆.

Інгредієнти

3 яйця
160гр – цукру
10гр – ванільного цукру
½ ч. л. солі
135 – сл масла кімн t
80гр – рослинного масла
110гр – молока
300гр – пшеничного борошна
1 ч. л. розпушувача
Цедра лимона
Цедра апельсина
400гр – темного винограду без кісточок

Кекс з виноградом покроковий рецепт

1. Яйця збиваємо з сіллю, цукром і ванільним цукром в пишну піну близько 8 хвилин; Продовжуючи збивати шматочками, додаємо м’яке вершкове масло, потім тонкою цівкою будемо вливати олію; Додаємо молоко, маса згорнуться, але це нічого страшного;

2. Борошно поєднуємо з розпушувачем, поступово додамо 5 ст. л. до решти інгредієнтів, маса знову стане однорідною, а потім додамо все борошно, цедру лимона і апельсина, перемішаємо на невеликих обертах буквально 30 секунд, якщо маса з борошном не об’єднається повністю, то продовжимо об’єднання силіконової лопаткою;

3. Додаємо 2/3 винограду, перемішуємо; Тісто викладаємо в підготовлену форму (у мене 11*26см), зверху викладаємо залишився виноград; Випікаємо при 170С близько 50 хвилин (орієнтуйтеся на суху шпажку).

4. Дуже ніжний кекс з вологим виноградом вам точно сподобається. Виноград можна використовувати як темна, так і світла, але з темним виходить більш симпатично.

Відео рецепт 👇