Кекс з яблучним пюре

Перейдемо одразу до справи! Викладаю рецепт пісного кексу з яблучним пюре, який обіцяла. ⠀ Кекс без яєць і вершкового масла. Дуже ніжний і м’який. ⠀ Ви як ставитеся до пісної випічки не в піст? Мені головне, щоб смачно. А є там яйця чи немає не принципово, якщо рецепт хороший. ⠀ Готується кекс просто. Змішали вологі і сухі інгредієнти у двох мисках, поєднали і виклали тісто у форму для випічки.

Інгредієнти

Борошно – 150 г
Мигдаль/мигдальна борошно – 70 р
Пюре яблучне – 180 р
Олія оливкова – 60 г
Цукор – 100 г ( у мене 60 г эритрит + 40 р кокос. цукор)
Молоко олія/вода – 80 г
Сіль – щіпка
Розпушувач – 1 чл

Кекс з яблучним пюре покроковий рецепт

1. Змішайте пюре, оливкова олія. Додайте цукор, молоко, ще раз перемішайте. Подрібніть мигдаль в чаші блендера. Борошно, сіль, розпушувач перемішайте в окремій миске.
2. Додайте рідкі інгредієнти і мелений мигдаль до борошняної суміші, перемішайте. Викладіть в підготовлену форму для випічки. Випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці близько 45 минут.
3. Перевірте готовність дерев’яною шпажкою, перш ніж витягувати кекс. Вона повинна бути сухой.