Сирний штоллен без дріжджів

Як смачно зробити Сирний штоллен без дріжджів простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко.

Інгредієнти

Яйце – 4 шт.⠀
Цукор – 500 гр.⠀
Борошно – 1200гр.⠀
Розпушувач – 30 гр.⠀
Сир 9% – 500 гр.⠀
Масло вершкове – 500 гр.⠀
Лимони – 2 шт.⠀
Ваніль опційно або ванільний цукор 1 уп.⠀
Кориця і імбир мелений-по 1 ч. л. (за бажанням).⠀

Начинка – 600 гр (+/- на свій смак):
Цукати: папайя, манго, памело, лимон, апельсин (зробіть самі, не пошкодуєте) та ін⠀⠀
Горіхи (різні).⠀⠀
Сухофрукти: родзинки, курага, фініки, журавлина, вишня сушена та ін. за бажанням.⠀

Для замочування:⠀
Сік 2 апельсинів і 1 лимона – приблизно 200 гр.⠀
Алкоголь (ром, коньяк) – 250 гр.⠀
Мед – 1 ст. л.⠀⠀
⠀⠀
Для цукрової скоринки:⠀
Розтоплене вершкове масло – 150 гр.⠀
Цукрова пудра – 350 гр.⠀

Сирний штоллен без дріжджів покроковий рецепт

1. Заздалегідь, хоча б за добу крупно порізати сухофрукти та цукати і замочити в суміші соку і алкоголю. Горіхи не замочуємо.⠀⠀ Яйця збити з цукром до білого і густий стрічки.⠀ Сир і розм’якшене вершкове масло пробити блендером до пастоподібного стану. До яйцям додати сік і цедру лимонів і сирну масу.⠀⠀ ⠀⠀

2. Додати просіяне борошно, розпушувач, спеції. Вимішати. Вмішати горіхи, сухофрукти, цукати (попередньо відкиньте їх на друшляк). Тісто розкладіть по формах або просто сформуйте з тіста майбутні штоллени (витягнуті овали). Випікати при 180 градусах близько 1ч. Час залежить від розміру ваших штолленов, орієнтуємося на суху шпажку. Гарячі штоллени рясно змастити розтопленим гарячим маслом, присипати зверху цукровою пудрой.

3. Процедуру можна повторити 2-3 рази, так скоринка буде товстіший, а штоллени смачніше. Остиглі штоллени укрутить в пергамент або фольгу. Відправити у прохолодне місце дозрівати: від тижні і довше. Чим довше лежать, тим смачніше стають. Перед святом прикрасити на свій розсуд. Я прикрашаю карамелізованими апельсинами. Як-то цей рецепт був у стрічці. З нього ж можна робити і цукати для тіста. Мммм

Відео рецепт 👇