Класичний шоколадний брауні в домашніх умовах

Як приготувати смачний класичний шоколадний брауні в домашніх умовах рецепт. Ніякі слова в цьому світі, не зможуть передати мою любов до шоколаду. Історія брауні почалася в 1893 році, світська левиця Берта Палмер замовила кондитеру Palmer House Hotel десерт, підходящий для відвідувачок Всесвітньої виставки в Чикаго, невеликого розміру і схожий на солодкий пиріг, але при цьому зручний для поїдання з коробок. Оригінальні брауні містили волоські горіхи і абрикосову глазур, їх досі готують в готелі за оригінальним рецептом. Але сьогодні я приготувала вам більше мінімалістичний варіант цього десерту, для цінителів чистого шоколадного смаку.

Інгредієнти

– шоколад від 70% 200 гр.
– масло вершкове 180 гр.
– цукор 150 гр.
– борошно пшеничне высш. сорт, або цільнозернові 120 гр.
– кукурудзяний крохмаль 20 гр. (можна виключити)
– 4 яйця
– сіль 1 щіпка

Класичний шоколадний брауні в домашніх умовах покроковий рецепт

1. Поставити нагріватися духовку режим верх/низ на 180°C. На водяній бані або в мікрохвильовій печі на низькій потужності) розтопити масло і шоколад, додати цукор і добре перемішати. Зняти з вогню і дати трохи охолонути, по одному додати яйця, трохи збити віночком, маса буде достатньо в’язкою і дуже ароматной.
2. В один прийом додати борошно, крохмаль і трохи солі, змішати до однорідності. Форму (для класичного брауні використовується прямокутна або квадратна форма) змастити рослинним маслом і рівномірно розподілити тесто.

3. Випікати 30-35 хв. Брауні повинен мати крихку кірку зверху і бути трохи тягучим всередині. Якщо перевіряєте на шпажку, то на ній має залишатися невелика кількість крошек.