Ділюся рецептом нереально смачного і красивого лимонного пирога тарта з безе меренгою простий рецепт в духовці. У цей пиріг ви закохаєтесь з першого погляду і першого шматочка. Він нереально смачний за рахунок ідеального поєднання лимонного крему з кислинкою і солодкого безе. Давайте швидше готувати.
Інгредієнти
Пісочна основа
• Вершкове масло 110 р
• Цукрова пудра-80 г
• Мигдальна борошно 20 р
• Яйце 1 шт.
• Сіль щіпка
• Борошно 200 г
Лимонний крем
• Лимонний сік 140 г (~2 лимона)
• Цедра 2 лимонів
• Яйця 4 шт.
• Цукор 160 р
• Желатин-4 г
• Вершкове масло-80 г
Безе меренга
• Яєчний білок 70 г (2 яйця)
• 140 г Цукор
Красивий лимонний пиріг тарта з безе меренгою покроковий рецепт
1. Пісочна основа.
У чашу міксера відправляю м’яке вершкове масло і цукрову пудру. Збиваю до посветления і кремоподібного стану. Додаю яйце, сіль і продовжую збивати. Всипаю мигдальне і звичайну муку і збиваю до утворення піщаної крихти. Зупиняю міксер і збираю тісто воєдино. Загортаю його в харчову плівку і прибираю в холодильник на 30 минут.
У чашу міксера відправляю м’яке вершкове масло і цукрову пудру. Збиваю до посветления і кремоподібного стану. Додаю яйце, сіль і продовжую збивати. Всипаю мигдальне і звичайну муку і збиваю до утворення піщаної крихти. Зупиняю міксер і збираю тісто воєдино. Загортаю його в харчову плівку і прибираю в холодильник на 30 минут.
2. Лимонний крем.
Желатин замочую в холодній воді і залишаю набухати. У сотейник додаю всі необхідні для крему інгредієнти, крім желатину, і ставлю на середній вогонь. При постійному помішуванні доводжу до кипіння і варю 1-2 хвилини до загустіння. Знімаю з вогню, додаємо желатин і перемішую. Проціджую курд через сито, щоб позбутися від цедры.
Желатин замочую в холодній воді і залишаю набухати. У сотейник додаю всі необхідні для крему інгредієнти, крім желатину, і ставлю на середній вогонь. При постійному помішуванні доводжу до кипіння і варю 1-2 хвилини до загустіння. Знімаю з вогню, додаємо желатин і перемішую. Проціджую курд через сито, щоб позбутися від цедры.
3. розкачую Тісто в пласт і перекладаю в форму. Прибираю в морозилку на 10 хвилин. Зверху викладаю пергамент і висипаю трохи нуту – це потрібно, щоб тісто не піднялося при випіканні. Випікаю 15 хвилин при 190°C. Потім знімаю папір з нутом і печу ще 15 хвилин при 170°C. Виймаю основу з духовку і даю трохи охолонути. Зверху виливаю курд і розрівнюю лопаткой.
4. Безе.
У чашу міксера відправляю білки, всипаю цукор і збиваю на середній швидкості. Викладаю безе поверх лимонного курда і надаю потрібну форму лопаткою. Фінальний штрих – підрум’янюю безе з допомогою газової горелки.
У чашу міксера відправляю білки, всипаю цукор і збиваю на середній швидкості. Викладаю безе поверх лимонного курда і надаю потрібну форму лопаткою. Фінальний штрих – підрум’янюю безе з допомогою газової горелки.
5. Пиріг виходить нереальної краси. Яскравий лимонний крем на розсипчастою пісочної основі, а зверху – шар повітря, солодкою й ніжної меренги.