Інгредієнти
Пісочна основа
• Печиво 150 р
• Молоко 50 г
Сирна частина
• Желатин 8 р
• Ягоди 150 р
• Молоко 50 г
• Цукор 30 г
• Сирний сир 200 р
• Вершки 33% 75 р
Желейний гель
• Цукор 40 г
• Вода 40 р
• Желатин 2 г
Красивий ягідний чізкейк без духовки покроковий рецепт
Пісочне печиво перекладаю в пакет і качалкою подрібнюю до стану крихти. Можна розкришити печиво і за допомогою блендера. Пересипаю в ємність, додаю молоко і перемішую.
Маса повинна кришитися, але злипатися, якщо стиснути в руці. Перекладаю пісочну основу у форму. У мене кільце без дна діаметром 16 см, тому я оборачиваю його фольгою. Рівномірно розподіляю крихту і утрамбовываю.
Желатин замочую в холодній воді. Ягоди (я взяв жимолость, але можна й інші) пробиваю блендером до стану пюре. Молоко з цукром доводжу до кипіння, додаю набряклий желатин і перемішуємо до повного розчинення желатину.
Переливаю до ягодному пюре і добре перемішую. До творожному сиру, кімнатної температури додаю ягідну суміш і перемішуємо вінчиком. Вершки збиваю до легких піків. Додаю до решти маси і перемішую. Переливаю у форму поверх піщаної основи і прибираю в морозилку на 50 минут.
Желатин попередньо замочую в холодній воді. Цукор з водою доводжу до кипіння і повного розчинення цукру. Желатин додаю в гарячий цукровий сироп і перемішуємо до повного розчинення. В окремій ємності ягоди перемішую з желейным гелем.
Викладаю поверх чізкейку, рівномірно розподіляю і прибираю в холодильник на 3 години. Витягаю чізкейк з форми. Щоб це було легше зробити, оборачиваю форму гарячим мокрим рушником. Прикрашаю готовий десерт цедрою лайма і листочками м’яти. Чізкейк вийшов яскравим, незвичайним, дуже гарним і вкусным.