Крендель здобний ювілейний

Як смачно зробити Крендель здобний ювілейний простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Крендель “Ювілейний” із пшеничного борошна в/с 🥨 Рецептура із збірки, стор 154, виконання моє. Спеціально не стала дивитися технологічну інструкцію з приготування цього кренделя. Мені хотілося зробити його таким, як я собі уявляю.

Інгредієнти

Опара:
Борошно пшеничне хлібопекарська в/с – 250 г
Вода – 150 р
Дріжджі пресовані – 35 р

Тісто:
Опара – вся
Цукор – 100 г
Сіль – 6 г
Масло 82,5% – 75 г
Яйце – 44 р
Ванілін – 1,5 г (1 пакетик)
Суха молочна сироватка – 25 р
Вода – 98 р

Начинка:
Ізюм світлий великий – 200 р

Оздоблення:
Яєчна мастило
Мигдальні пелюстки

Крендель здобний ювілейний покроковий рецепт

1. Опара:
Все змішати до об’єднання і залишити на 60-70 хвилин. Температура опари 27-28⁰. Опара збільшиться в об’ємі в 2-2,5 раза.

2. Все змішати до отримання гладкого, еластичного тіста. Температура тіста 25-26⁰. Бродіння тіста 50-60 хвилин. Воно збільшиться в об’ємі приблизно в 3 рази. ⠀
3. Начинка: ⠀ Тісто розкачати в тонкий пласт, розсипати родзинки і скачати нетугий рулет. З рулету на аркуші сформувати крендель. Поставити на расстойку на 40-45 хвилин. Готовність визначається станом заготовки. Ямка від легкого натискання повинна повільно випрямлятися. ⠀
4. Оздоблення: ⠀ Змастити крендель яєчної мастилом (яйце+вода), посипати мигдалевими пелюстками. ⠀ Випікати в заздалегідь розігрітій до 175⁰ духовці без пари протягом ~40-43 минут.

5. Температура всередині кренделі 96-98⁰. Температура і час випічки залежить від особливостей конкретної роботи духовки.

6. Важливо ‼️

1. Дріжджів багато, булка швидка. Приймаємо, як факт і якщо не подобається таке, то робите по-своєму.

2. Вода по технологічному розрахунку. Краще в тісто не виливати відразу всю воду, додати спочатку 70% від її кількості і подивитися по консистенції. Тісто дуже м’яке.

3. Суха молочна сироватка в початковій рецептурою відсутня. Це моя добавка для забезпечення вкусоароматики у виробі з великою кількістю дріжджів і для продовження м’якості. Був пост на цю тему.

4. Родзинок поклала трохи більше рецептури.

5. Не обов’язково робити величезний крендель. Можна просто круглі булки. Тоді додати родзинки в тісто в самому кінці замеса.

7. Готово!