Інгредієнти
Опара:
Борошно пшеничне хлібопекарська в/с – 250 г
Вода – 150 р
Дріжджі пресовані – 35 р
Тісто:
Опара – вся
Цукор – 100 г
Сіль – 6 г
Масло 82,5% – 75 г
Яйце – 44 р
Ванілін – 1,5 г (1 пакетик)
Суха молочна сироватка – 25 р
Вода – 98 р
Начинка:
Ізюм світлий великий – 200 р
Оздоблення:
Яєчна мастило
Мигдальні пелюстки
Крендель здобний ювілейний покроковий рецепт
Все змішати до об’єднання і залишити на 60-70 хвилин. Температура опари 27-28⁰. Опара збільшиться в об’ємі в 2-2,5 раза.
1. Дріжджів багато, булка швидка. Приймаємо, як факт і якщо не подобається таке, то робите по-своєму.
2. Вода по технологічному розрахунку. Краще в тісто не виливати відразу всю воду, додати спочатку 70% від її кількості і подивитися по консистенції. Тісто дуже м’яке.
3. Суха молочна сироватка в початковій рецептурою відсутня. Це моя добавка для забезпечення вкусоароматики у виробі з великою кількістю дріжджів і для продовження м’якості. Був пост на цю тему.
4. Родзинок поклала трохи більше рецептури.
5. Не обов’язково робити величезний крендель. Можна просто круглі булки. Тоді додати родзинки в тісто в самому кінці замеса.