Курка в кефірі в духовці

Як смачно зробити Курка в кефірі в духовці простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Вже розповідала вам, що один з кращих маринадів для курки це кісломолочка така як: кефір, сметана, айран. Найдешевший варіант кефір. Дешево не означає гірший. Він неймовірно рязмягчает курку. Ви можете використовувати будь-які спеції для маринаду, головне додайте кефір🥛 А ще можна блендернуть цибулину і теж туди відправити

Інгредієнти

🍗500 г курки (будь-яка частина)
🥛250-300 мл кефіру
🥄1 ч. л. коріандру
🥄1 ч. л. паприки
🥄1/2 ч. л. меленої зіри (опціонально)
🧄2 зубчики часнику
🌶️1 ч. л. сушеного шматочками Чилі (опціонально)
🧂сіль, спеж.мовляв.чер.пер.

Курка в кефірі в духовці покроковий рецепт

1. Беремо курку, яку чась: ноги, стегна, філе. На святковий стіл можна взяти курку цілком. Маринуємо курочку. Для маринаду додати всі спеції, залити кефіром так щоб повністю покрити курицу.

2. Можна маринувати відразу в зіп пакеті. Залишити маринуватися в холодильнику на ніч, якщо курка цілком те min на добу. Бажано за годину до запікання дістати з холодильника согреться.

3. Запікати в розігрітій духовці при 200С 50 хвилин. Якщо курка цілком 1,5-2 години. Якщо почне сильно рум’янитися, прикрийте фольгою. Або запікати курку цілком в рукаві, через 1,5 години розірвати пакет, дати зарумяниться.

Відео рецепт 👇