Курка з кейлом і печеними яблуками 🍎 Ех, цей хвилюючий період, кінець грудня, коли уми всього населення наповнені приблизно такими думками🤔: — Можна запхати двох курить в одну духовку? — Чи очікує нас горошковый криза? — Нормально заважати олів’є у ванній? Варити або запікати овочі? — Скільки кубометрів оселедця під шубою готувати? — Лебовські, де багет? І хто з’їв всю ікру? — І в який салат приємніше падати обличчям😳? ⠀ Це так мило, що я вирішив відволіктися від передноворічних роздумів і просто зробити смачну вечерю в стилі ЗЗЗ з того, що було знайдено в роздутому від продуктів холодильнику🤗
Інгредієнти
На 2-3 порції
— 3 курячих філе
— 6 скибочок бекону
— 75 г салату кейл
— 1 яблуко
— 50 г пекана
— по 1 ч. л. копченої паприки, солі, перцю, сушеного часнику
Оливкова олія
⠀
Для заправки
— 2 ст. л. меду
— 2 ст. л. оливкової олії
— по щіпці солі, перцю, кориці і мускатного горіха
— сковорода для духовки
⠀
Для фінальної подачі
— гострий соус ширача
Курка з кейлом і печеними яблуками покроковий рецепт
1. На сухій сковороді обсмажте горіхи, відкладіть в сторону. Наріжте бекон, обсмажте до золотистого кольору, відкладіть в сторону. Куряче філе розрізати уздовж не до кінця, розгорніть «книжкою».
2. Натріть оливковою олією і спеціями, обсмажте на сковороді з-під бекону з двох сторін до золотистого кольору. Змішайте заправку. Виріжте з кейла жорсткий стебель.
3. Викладіть зверху на курито, нарізане яблуко і горіхи. Полийте заправкою і поставте в духовку при 180 градусах 15-20 хвилин. Дістаньте, розкладіть по тарілках, полити гострим соусом і наслаждайтесь.