Квашені баклажани фаршировані з морквою, часником і зеленню

Як зробити Квашені баклажани фаршировані з морквою, часником і зеленню швидкого приготування простий рецепт. Я дуже люблю всякі селища, квашені овочі і т. п. І взагалі, дуже люблю баклажани в будь-якому вигляді ☺

Інгредієнти

КБЖУ на 100 г 29/1/0,1/6

Баклажани – 1 кг
Морква – 300 г
Петрушка – 50 г
Часник – 1 головка
Розсіл:
Вода – 0,5 л
Сіль – 1 ст. л
Лавровий лист – 2 шт

Квашені баклажани фаршировані з морквою, часником і зеленню покроковий рецепт

1. У баклажанів зрізати плодоніжку і закинути їх у киплячу воду. Варити до м’якості, 5-7 хвилин. Готові баклажани відкинути на друшляк і остудити. Моркву натерти на крупній тертці, часник на дрібній, петрушку подрібнити. Трохи посолити і пом’яти руками.

2. Приготувати розсіл. Закип’ятити воду з сіллю і лавровим листом. Розсіл остудити. Баклажани розрізати уздовж, але не до кінця, як на відео. Заповнити баклажани морквою. Скласти в ємність, у якій вони будуть кваситься. Це може бути каструля, контейнер, у мене була велика пластикова миска.

3. Залити розсолом розсолом, накрити тарілкою і поставити зверху гніт. У мене це не велика каструлька з водою. Залишити баклажани кваситься при кімнатній температурі на 4 -7 днів. У нас було дуже жарко і у мене вони були готові вже через 4 дня.

4. Відріжте невеликий шматочок і спробуйте. Якщо любите кисліші, то залиште ще на 1-2 дні. Готові баклажани скласти в банку або контейнер і зберігати в холодильнику. При подачі їх потрібно нарізати шматочками, посипати цибулею і полити не рафінованою маслом.

Відео рецепт 👇