Кимчи з Дайкона кактуги по корейськи

Як зробити Кимчи з Дайкона кактуги по корейськи рецепт простий. Зимову редьку Дайкон в Кореї називають “зимовий женьшень” за особливу соковитість, солодкість і корисність в цей період року. Кактуги (кимчи з Дайкона) готують традиційно в період пізньої осені і початку зими, також як і кимчи з Пекінської капусти. Ось, і я вирішила перед від’їздом з Анталії приготувати трохи, щоб встигнути поласувати місцевої Дйкон редькою осіннього сезону^^

Інгредієнти

редька Дайкон 3 кг
зелена цибуля 12 пір’я
червоний мелений перець чилі (порошок) 1 ст. л.
Засолювання:
цукор 4 ст. л.
сіль 4 ст. л.
Борошняна Паста:
борошно (пшенична або рисова) 3 ст. л.
вода 250 мл

Паста Маринад (Заправка):
борошняна паста (зазначено вище)
цибулю ½ (половина) – за бажанням
солодке яблуко або груша-1 шт.
часник 12 часточок
імбир 10 ст. л.
мелений червоний перець чилі (порошок) 7 ст. л.
червоний перець чилі (пластівці) 2 ст. л.
рибний соус 4 ст. л.

Кимчи з Дайкона кактуги по корейськи покроковий рецепт

1. Помийте і почистіть редьку Дайкон. Наріжте редьку Дайкон кубиками середнього розміру. Додайте в редьку Дайкон сіль і цукор по 4 ст. л. і залиште настоятися 1 годину. Через 30 хвилин 1 раз перемішайте редьку Дайкон т залиште настоюватися далі. Наріжте зелену цибулю шматками в 2 см завдовжки. Приготуйте борошняну пасту розчинивши борошно у воді і відваривши на слабкому вогні до консистенції рідкої сгущенки.
2. Остудіть приготовану борошняну пасту і додайте в неї мінеральну воду (опціонально), рибний соус, часник, імбир, два види червоного перцю чилі, цукор і сіль. Все добре перемішайте і дайте пасті маринаду настоятися 20 хвилин. Після 1 години настоювання редьки Дайкон перекладіть її на друшляк, щоб стекла вода. Потім додайте в редьку Дайкон червоний мелений перець чилі (порошок) 1 ст. л. і перемішайте (для кольору).

3. Дайте червоного кольору схопитися на редьці, настоюйте 10 хвилин. Потім змішайте редьку Дайкон з пастою маринадом і зеленою цибулею. Укладіть отримане кимчи в контейнер для зберігання. Тримайте 1 день поза холодильника і потім зберігайте в холодильнику. Зазвичай через 4-7 днів можна їсти. Максимальний термін зберігання у звичайному холодильнику 2-3 месяца.