Ледачий хачапурі з сиром сулугуні на сковороді на кефірі

Як зробити Ледачий хачапурі з сиром сулугуні на сковороді на кефірі простий рецепт на сніданок. Замешал, посмажив, почекав, подав – все просто 😎

Інгредієнти

190г кефіру 3,2%
1 яйце С0
1ч.л. солі (додайте за смаком)
250г сулугуні
100-120г борошна
1ч.л. розпушувача
італійські приправи (за бажанням)

Ледачий хачапурі з сиром сулугуні на сковороді на кефірі покроковий рецепт

1. Змішуємо кефір, яйце, сіль Натираємо на крупній тертці сулугуні і перемішуємо з яєчно-кефірної масою Додаємо в декілька заходів борошно для того, щоб не переборщити з нею. Тісто має вийде середньої густоты.

2. Викладаємо тісто на заздалегідь розігріту сковороду, щедро змащену маслом. Смажимо на маленькому вогні (у мене це 1/3) з кожного боку за 10-12 хвилин до золотистого кольору. Перевертаємо корж дуже акуратно, перекладаючи її спочатку на тарілку однією стороною, а потім відправляючи назад на сковороду – другой.

3. В залежності від розміру використовуваної сковорідки може вийде різну кількість коржів ( у мене сковорідка D=24см і вийшов 1 великий хачапурик) І все. Лінивий а-ля хачапурик готовий. В теплому вигляді, та ще і часниковим/сметанним соусом… Пробуй, готуй і люби себя.

Відео рецепт 👇