Лінивий мільфей з ягодами і вершковим кремом

Як смачно зробити Лінивий мільфей з ягодами і вершковим кремом з ивлевски простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Приготував ледачий мільфей – десерт з вершковим кремом, ягодами і хрустким тестом. Показую, що у мене вийшло.
Хрустке листкове тісто, вершковий крем і ягідна кислинка – сьогодні я готую ледачий мільфей і ділюся рецептом з вами. Цей десерт точно сподобається тим, хто любить різне поєднання смаків і текстур. Давайте починати.

Інгредієнти

Крихта
• Листкове тісто 900 р
• Цукровий сироп або мед 50 р

Ягідний соус
• Ягоди 300 г (у мене суміш заморожених лісових ягід)
• Сік вишневий 500 р
• Крохмаль 60 р
• Цукор 50 г

Крем
• Яйця-5 шт.
• Цукор 150 г
• 500 г Сир маскарпоне

Ледачий мільфей з ягодами і вершковим кремом покроковий рецепт

1. Крихта.
Листкове тісто ріжу на шматочки і викладаю на деко, застелене папером для випічки. Відправляю випікати 20 хвилин при 200°C. Готові палички змащую цукровим сиропом або медом і випікаю ще 10 хвилин при 200°C. Рву палички руками на шари і відправляю в духовку сушитися при 130°C на 15-20 хвилин у режимі конвекції. Подрібнюю шари руками до стану великої крихти і пересипаю в герметичну емкость.

2. Ягідний соус.
Заморожені ягоди перекладаю в сотейник, додаю цукор і вишневий сік. Ставлю все це на вогонь і доводжу до кипіння. Крохмаль розводжу у воді і після закипання ягідної маси додаю його. Перемішую і уварюю до загустіння. Перекладаю соус в окрему ємність, накриваю харчовою плівкою в контакт і прибираю в холодильник на 30-50 хвилин. Але не дайте соусу повністю охолонути, інакше він перетвориться в желе.

3. Крем.
Яйця поділяю на білки і жовтки. Починаю збивати білки і у кілька етапів додаю половину від загальної кількості цукру. Збиваю до пишноти, як для безе. До жовтків додаємо цукор, що залишився і збиваю до посветления. Додаю сир маскарпоне і збиваю до однорідності. В кілька етапів додаю збиті білки і акуратно перемішуємо лопаткою, щоб білки не осіли. Накриваю крем харчовою плівкою і прибираю в холодильник.

4. Подача.
Подати десерт можна в тарілці. На дно викладаю ягідний соус, зверху викладаю шар крему і посипаю крихтою з листкового тіста. Потім ще один шар крему і крихти. Прикрашаю соусом і свіжими ягодами.