Ліванський салат «Табуле» з булгуром, помідорами і огірками

Готуємо Ліванський салат «Табуле» з булгуром, помідорами і огірками простий рецепт. Терміново захотілося вирушити у подорож? Тоді приготуйте ліванський салат «Табуле».

Інгредієнти

Для п’яти порцій салату знадобляться:
М’ята (листя) — 75 г
Базилік (листя) — 75 г
Петрушка (листя) — 75 г
Булгур — 150 г
Томати — 150 г
Огірки — 150 г
Гранат — 50 г
Горіх кедровий — 50 г
Сік лимона — 50 мл
Сіль, перець за смаком

Для заправки знадобляться:
Олія оливкова — 70 мл
Сік лимона — 60 мл
Мед квітковий — 50 мл
Вода — 40 мл
Сіль — 3 р
Перець чорний (горошок) — 2 р
Зіра (мелена) — 12 р
Мята (сушена) — 1 г
Сумах — 3 г

Ліванський салат «Табуле» з булгуром, помідорами і огірками покроковий рецепт

1. Булгур варити в 300 мл води 10-15 хвилин, поки вся вода не вбереться. Потім зняти каструлю з вогню і дати охолонути. Томати та огірки очистити від шкірки і водянистої середини. Потім нарізати середнім кубиком. Щоб легко зняти шкірку з томату, необхідно зробити хрестоподібний надріз в нижній частині томата.
2. Потім на 20 секунд опустити його в киплячу воду і відразу ж остудити в миску з крижаною водою. Тоді шкірка легко зніметься. З неї можна приготувати томатні чіпси. Всю зелень дрібно порубати. Змішати всі інгредієнти в одній миске.
3. Для заправки :
Горошок чорного перцю перемолоти і змішати з усіма інгредієнтами. Швидше це робити віночком. На одну порцію салату вилити 4 столові ложки заправки. За бажанням можна прикрасити микрозеленью.