Салат з полуниці, руколи і сиром з блакитною цвіллю

Як зробити смачний салат з полуниці, руколи і сиром з блакитною цвіллю рецепт. У полуниці зараз став сезон довгий, вона з’являється рано, досить довго, кілька врожаїв дає за літо. Тому, якщо вам раптом набридне є її просто так, відкушуючи хвостик, давайте приготуємо з нею салат. Це трохи незвичайне блюдо, незвичне для полуниці, скажімо так. Але якщо спробуєте його вперше, ви будете готувати його ціле літо. Для салату вам знадобляться помідори-черрі. Зараз у них теж почався сезон, вони продаються на ринках, їх вже навчилися вирощувати бабусі. Сміливо купуйте, куштуйте різні сорти, їх взагалі десятки просто на сезонних літніх ринках. Рукола теж, вона в сезон гостренькі, класна, хрустка.

Інгредієнти

Оливкова олія
Помідори черрі – 10-15 шт
Сир з блакитною пліснявою (горгонзола, дор блю)
Рукола – невеликий пучок
Сіль
Полуниця – 10-15 шт
Бальзамічний оцет

Салат з полуниці, руколи і сиром з блакитною цвіллю покроковий рецепт

1. Обривайте рукколу з товстих стебел щоб зробити салат більш ніжним. І, власне, полуниця. Давайте приступати. Розрізаємо їх на четвертинки. Я буду робити відразу великий такий, сімейний салат, велику порцію. Для цього нам знадобиться такий величезний боул, де ми зручно перемішаємо а потім викладемо на блюдо. Полуниці беремо приблизно така ж кількість, і також ріжемо її на четвертинки.

2. Хвостики обрізаємо. Дивіться, як їм добре один з одним. Давайте до них ще додамо рукколи. І прикрасимо все таким яскравим акцентом сиру з блакитною цвіллю. Можна його насправді поламати руками, а можна і порізати ножем. У нас салат великий, додамо-ка ще. Також нам знадобиться сіль, і ми заправимо салат ароматним оливковою олією і бальзамічним уксусом.

3. Дивіться, яке воно жовтенька. І бальзамічний оцет. І перемішаємо всі за допомогою рук. Пробуємо. Хочу взяти і помідор і полуницю. Офігенно. Хочу його красиво подати. Таке блюдо з маминого серванта. Наш сьогоднішній річний і ароматний салат готов.