Салат коул слоу з яблуком і селерою

Готуємо Салат коул слоу з яблуком і селерою класичний простий рецепт. Салат Коул слоу популярний в Америці. Дивно, що раніше я не дала вам цей рецепт. Цей салат я подавала відвідувачам ресторану де я працювала, коли жила в Америці. Для мене повторити його – це трохи ностальгічно ☺️ згадую студентські роки. Він з простих інгредієнтів, які знайдуться вдома у всіх. Ну хіба що селера доведеться купити, якщо його не виявиться 😉.

Так, з приводу майонезу. Мабуть, це практично єдиний салат, який на моїй пам’яті в Америці заправляли майонезом (ще potato salat, інших варіантів я не зустрічала за весь час, що провела там, про салати в російському стилі я не кажу зараз, там вони не поширені взагалі, хіба що в російських ресторанах тільки).

Хочу розвіяти страхи з приводу майонезу: якщо він хороший за складом, без єшок і ГМО, то в ньому немає нічого поганого. Майонез як і будь-який продукт гарний у міру, але він калорійний і зловживати ним не варто. Але коли рецепт його вимагає.

Інгредієнти

КБЖУ 98.27 1.5/6.72/7.95

Капуста половина вилка (приблизно 500 г)
1 велика морква
1 яблуко
1 стебло селери
1 ст. л. винного оцту
1 ст. л. цукру
1 ч. л. солі
Сік половини лимона
Вершки 20-30% 50 мл
Майонез 100 г
Половина червоної цибулини

Салат коул слоу з яблуком і селерою покроковий рецепт

1. Дрібно шаткуємо капусту, моркву. Селера очистити і також дрібно шаткуємо. Дрібно ріжемо цибулю, яблуко. Як на видео.

2. Вичавлюємо сік половини лимона і виливаємо оцет. Додаємо сіль і цукор. Всі разом і злегка віджимаємо перемешиваем.

3. Змішуємо майонез і вершки і заправляємо салат. Подаємо і їмо відразу. Всім приємного апетиту ☺️

Відео рецепт 👇