Салат з пророщеного маша, кабачка і лука по корейськи

Як зробити смачний Салат з пророщеного маша, кабачка і лука по корейськи простий рецепт. Чи варто говорити, що він дуже корисний. В ньому величезна кількість вітамінів і мікроелементів. Схожий за смаком на корейську моркву, консистенція ніжнішу, але теж хрустка. Відразу скажу, що якщо не хочеться пророщувати маш, можна замінити його на болгарський перець і огірок. Такий салатик теж буде дуже смачний.

Інгредієнти

Маш
Кабачок
Цибуля ріпчаста
Кунжут
Лимон (оцет натуральний)
Соєвий соус
Часник свіжий
Приправи (імбир, коріандр, перець солодкий, перець чилі)
Кунжутне масло (за бажанням)
Эритрит (можна замінити на сироп топінамбура, кокосовий цукор)

Салат з пророщеного маша, кабачка і лука по корейськи покроковий рецепт

1. Пророщуємо маг за цим рецептом:
Як проростити маш в домашніх умовах для їжі
2. Маш промиваємо й опускаємо в киплячу воду на 1,5 – 2 хвилини, зелені шкурки після закипання спливають, прибираємо їх шумівкою або ложкою; виймаємо (відкидаємо на сито) і даємо воді стекти. Шаткуємо невеликий кабачок за допомогою спеціальної терки.

3. Велику цибулину ріжемо півкільцями або човником і обсмажуємо в оливковій олії до прозорості, додаємо до цибулі соєвий соус (2-3 ст. л.) і приправи (свіжий часник, імбир, коріандр, перець солодкий, перець чилі), сік 1/4 лимона, 1 ч. л. эритрита. Тушкуємо 1 минуту.
4. Додаємо натертий соломкою кабачок і кунжут (2-3 ст. л.). Залишаємо ще на хвилину, щоб кабачок просочився соусом, але залишився хрустким. Перекладаємо вміст сковороди до машу.
5. Перемішуємо, даємо настоятися 1-2 години. Якщо плануєте давати салат дітям, не використовуйте гострий перець. Лимонний сік можна замінити на натуральний оцет. Тут вже на ваш вкус.