Листковий салат з куркою, грибами, сиром, яйцями, картоплею і огірками

Улюблений салат на святковий стіл. Як смачно зробити Листковий салат з куркою, грибами, сиром, яйцями, картоплею і огірками простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Сьогодні я хочу запропонувати вам приготувати дуже смачний і соковитий салат з куркою і грибами. В салаті дуже гармонійно поєднуються всі інгредієнти. Салат виходить яскравий і красивий, чудово прикрасить будь-який святковий стіл!

Інгредієнти

розраховані для салату діаметром 18 см, заввишки 7,5 см, вагою 1800 р

Відварене куряче філе – 180 г (1 шт)
Печериці – 350 р
Морква – 160 г (1-2 шт.)
Ріпчаста цибуля – 120 г (1-2 шт.)
Яйця – 5 шт.
Відварну картоплю – 420 г (4-5 шт.)
Мариновані (або солоні) огірки – 160 г (1-2 шт.)
Сир твердих сортів – 80 р
Кріп – 15 р
Майонез – 280 г (я використовую мікс: 190 г майонезу + 90 г сметани)
Рослинна олія для обсмажування – 2-3 ст. л.

Для прикраси
Кріп – 10 г

Листковий салат з куркою, грибами, сиром, яйцями, картоплею і огірками покроковий рецепт

1. Пасеруємо на рослинній олії дрібно нарізану цибулю і натерту на крупній тертці моркву; Спочатку обсмажуємо на рослинному маслі цибулю до злегка золотистого кольору. Далі додаємо моркву, солимо і перчимо за смаком. Помішуючи, обсмажуємо на середньому вогні орієнтовно 7-8 хвилин. Коли цибуля та морква стануть м’якими і придбають легкий золотистий колір, прибираємо їх з сковороды.
2. Обсмажимо на рослинному маслі дрібно нарізані печериці, в процесі обсмажування печериці солимо і перчимо за смаком; Відварне куряче філе нарізаємо невеликими шматочками; Під час варіння додаємо в бульйон сіль, перець і лавровий лист за смаком. Дрібно наріжемо мариновані (або солоні) огірки, отожмем і зіллємо з них зайвий маринад; Яйця розділимо на білки і жовтки;
3. На крупній тертці окремо натираємо: Білки. Жовтки. Відварну картоплю. На дрібній тертці натираємо сир; Дрібно наріжемо пір’ячко кропу. Зберемо салат. На тарілку встановлюємо роз’ємне кільце і ацетатную плівку. По черзі, рівномірно викладаємо інгредієнти у форму, формуючи шари. Кожен шар покриваємо тонкою сіточкою з майонеза.
4. Картоплю. Маринований (або солоний) огірок. Картопля. Кріп. Пасеровані цибулю і моркву. Білок. Жовток. Печериці. Куряче філе. Сир. Нижній (перший) шар — картопля, верхній (останній) шар — сир. Сир майонезом покривати не надо.
5. Прибираємо салат в холодильник настоятися 2-3 години. Можна приготувати салат ввечері і прибрати в холодильник на ніч. Перед подачею на стіл, зверху по краю, я посипаю салат дрібно нарізаною укропом.

6. Звільняємо салат від форми, ацетатної плівки і подаємо до столу! Салат дуже смачний, чудово підійде для будь-якого святкового столу, раджу Вам його приготовить!