Салат з кус-кусом та куркою

Салат з кус-кусом і куркою/індичкою. Не знаю як ви, а я кус-кус розпробувала відносно недавно. Мені дуже подобається він у салатах та як гарнір до м’яса/курці. Ну як він міг мені не сподобатися, адже його залила гарячою водою і через 5 хвилин все готово😅 Це ж моє бачення приготування їжі. Швидко, просто, легко і красиво. Салати такого плану, до речі, дуже часто подають у ресторанах. Тому, тут як і в минулий раз – страва від шефа🤗 Він ідеально підходить для романтичної вечері при свічках або для посиденьок з подругами. Тут ніби і шматочки м’яса, але з такою великою кількістю зелені і легким соусом, що засвоєння швидке і почуття тяжкості ні.

Інгредієнти

На 3 порції:
3 ст л кус-куса
80 гр вашого улюбленого салату (в сториз покажу)
100-150 гр черрі
200-250 гр курячої Грудки (можна індичку🤗)

Для соусу:
200 гр натурального йогурту/грецького
2 ст л оливкової олії
3 зубчики часнику
Кріп
Сіль, перець, орегано (можете додати свою улюблену приправу)

Салат з кус-кусом і куркою покроковий рецепт

1. Кус-кус залити гарячою водою. На 3 ст л крупи йде 6 ст л води. Посолити. Накрити кришкою і залишити на 5 хвилин. Перемішати. Курку або індичку нарізати на смужки. Полити невеликою кількістю масла, сіль, перець + у мене ще копчена паприка. Дати постояти хвилин 10-15. Обсмажити. Мій лайфхак для такої апетитної скоринки – в кінці приготування додати в сковорідку 2 ст л меда.
2. Мед якраз дасть цю апетитну карамельну скоринку і додасть невелику солодкість страви. Для заправки: Кріп і часник подрібнити. Змішати всі інгредієнти. Збірка салату 👇 В боул або глибоку тарілку викласти салатні листя (свій мікс в сториз я покажу, люблю ще замість салату використовувати шпинат).
3. Додати кус-кус. Щедро полити соусом (не шкодуйте соус, інакше буде сухо). Зверху викласти шматочки м’яса, помідори черрі і дуже б добре кінзу. Вона тут в самий раз. От і все. Подаємо страву до столу😋 На цьому тижні ще буде один рецепт салату з майонезом. Наступного тижня перейдемо до гарячих страв 👌