Лимонні мафіни з маком і швейцарської меренгою

ПЕРЕВІРЕНИЙ рецепт Лимонні мафіни з маком і швейцарської меренгою прості. «Як БАШТОЧКИ вийшли» — подумали ми, коли спекли звичайні мафіни в некласичної формі 👌🏻 і прикрасили швейцарської меренгою 🤩 — високі, стрункі, статні, незвичні, навіть чимось нагадують пасочки 🤪, такі ніжні, ІДЕАЛЬНІ за смаком і легкі у виконанні! 🙌🏻 Все, як ми любимо 💛

Інгредієнти

✔️ 160 гр. борошна
✔️ 230 гр. цукру
✔️ 170 гр. яєць
✔️ 195 гр. вершкового масла 82,5%
✔️ 60 гр. лимонного соку
✔️ цедра 1 лимона
✔️ 4 гр. розпушувача
✔️ 1 ст. л. маку

Лимонні мафіни з маком і швейцарської меренгою покроковий рецепт

1. В окремій мисці з допомогою віночка з’єднуємо борошно з розпушувачем. У сотейнику розтоплюємо вершкове масло. В іншій чаші змішуємо яйця і цукор. Пробиваємо масу блендером. Потім додаємо сухі інгредієнти в два етапи. Важливо робити все швидко! Висипали половину сухих інгредієнтів, пробили 20-30 секунд. Вводимо ще порцію сухого і знову блендер. Довго тісто на мафіни не вимішуємо! Повинна вийти гладка масса.
2. Вливаємо розтоплене вершкове масло і пробиваємо блендером. Справа в тому, що жири дуже ліниво змішуються з рідинами, тому блендер допоможе отримати однорідність швидко. Якщо використовувати міксер, часу потрібно більше, а значить тісто буде занадто довго вымешиваться, а нам це не потрібно!
3. В кінці вливаємо лимонний сік, додаємо цедру лимона і столову ложку маку. Тут вже лопаткою з’єднуємо все воєдино. Далі перелити тісто в мішок і відсаджуємо в кожен кошик тісто, щоб воно не заходило на 1 сантиметр до краю кошика. (Ми захотіли зробити мафіни високими, тому використовували паперові формочки для пасок діаметром 6 см і висотою 7 см). Ставимо в духовку, розігріту до 165 градусів при режимі «верх/низ». Готуватися вони будуть 35-40 хвилин. Готовність перевіряємо шпажкою!
4. Як і інші борошняні вироби, теплі мафіни прибираємо в контейнер. За ніч вони стануть ніжніше і соковитіше, і ви отримаєте приголомшливу текстуру цього мафіна — ніжну, пухку. Зверху прикрашаємо швейцарської меренгою і фламбируем її. Як приготувати швейцарську меренгу?! (Змішати з допомогою віночка в мисці білок + цукор у співвідношенні 1:2, тобто якщо 103 гр. білка, тоді беремо 206 гр. цукру!
5. Ставимо миску на водяну баню і, постійно помішуючи доводимо до консистенції, поки цукор розчиниться (це займає приблизно 3-4 хвилини). Знімаємо миску з водяній бані і додаємо дрібку солі і відразу, поки маса гаряча, збиваємо міксером на високій швидкості до стійких пік! Перекладаємо в мішечок з насадкою і відсаджуємо на мафіни. Фламбируем з допомогою пальника!)
6. ПОРАДА: Як отримати 170 грам яєць? Розбиваємо яйця в одну чашу, коли маса перевищить 170 грам, розмішуємо все в омлет і відміряє потрібну кількість!