Ідеальний лимонний кекс

Продовжую експерименти з лимонним кексом) на цей раз додала свіжий чебрець, карамелизировала лимони, а для більшої кислотності полила готовий кекс лимонним сиропом. Вийшов вологий, розсипчастий, ароматний, лимонний кекс з благородною гіркуватістю. Після ночі, проведеної в холодильнику, смак став більш насиченим, лимонні шматочки стали схожі на цукати, а розсипчастість стала не такою очевидною. Загалом, рекомендую до втілення).
Лимони раджу брати тонкокорі, інакше не уникнути гіркоти. Якщо сфомневаетесь, карамелизируйте без шкірки, вирізавши тільки «філе» лимона, поріжте на шматочки побільше і тримайте на плиті буквально одну хвилину. А з шкірки зніміть теркою цедру і додайте її в тісто разом з лимонами. Як зробити Ідеальний лимонний кекс рецепт простий в духовці.

Інгредієнти

На форму 18 см
2 лимона
200 гр вершкового масла
250 гр пшеничного борошна в/с
3 яйця З
150 гр цукру
1 чл розпушувача
1/4 чл солі
1 чл листочків свіжого чебрецю
70 гр цукрової пудри

Ідеальний лимонний кекс покроковий рецепт

1. Лимони помити. Розрізати навпіл, з однієї половини вичавити сік, змішати з цукровою пудрою і відставити. Що залишилися півтора лимона порізати на дрібні шматочки. У сковороді розтопити 20 гр вершкового масла, додати 2 стл цукру, довести до стану карамелі, додати шматочки лимона, перемішати і готувати до випаровування жидкости.
2. Остудити. Масло збити з цукром, не припиняючи збивати, по одному ввести яйця. Всипати борошно з розпушувачем, сіллю. Додати листочки чебрецю і карамельні лимони. Перемішати. Викласти в підготовлену форму.
3. Випікати при 180 гр 50 хв до сухої палички. Готовий теплий кекс наколоти шпажкою і полити соком лимона з цукровою пудрою. Приємного апетиту)))