Інгредієнти
Пісочна основа (на форму 26 см)
250 гр борошна
150 гр сл масла
2 ст л цукру
50 гр крижаної води (якщо необхідно, то додайте ще, тісто має зібратися в кулю і не бути надто тугим)
Лимонний курд
6 жовтків
200 гр цукру
сік 4 лимонів
цедра 2 лимонів
20 гр крохмалю
80 гр сл масла
Італійська меренга
200 гр білків
400 гр цукру
100 мл води
Лимонний пісочний пиріг тарт з меренгою італійської покроковий рецепт
Після почати кулю в коло і викласти тісто у форму, приминаючи з боків, наколоти виделкою, накрити листом пергаменту, насипати вантаж (рис, горох, квасоля) і випікати при 190C з вантажем 20 хв і ще 10 хв без груза.
Складаємо все крім сл масла в сотейник, ставимо на плиту і доводимо до загусання, весь час помішуючи. Знімаємо з плити, вводимо сл масло, розмішуємо до його соединения.
У сотейник насипаємо цукор і вливаємо воду, доводимо до кипіння і даємо покипіти кілька хвилин, до появи великих бульбашок. Тим часом починаємо на повільній швидкості збивати білки до піни.
Далі по стінці чаші вливаємо сироп і збільшуємо поступово швидкість міксера, збиваємо до стійкої піни і гладкої маси. (Не обов’язково робити саме італійську меренгу, робіть ту, яка у вас краще всього виходить (швейцарська, французька).
Відео рецепт 👇