Тарт пиріг з горіхами пекан і кленовим сиропом

Друзі, приготувала святкову американську класику – пиріг з пеканом❤️ Структура пирога просто чарівна: хрустка скоринка і ніжний крем в начинці. Як зробити тарт пиріг з горіхами пекан і кленовим сиропом рецепт простий. Всім пробувати, але попереджаю: пиріг дуже солодкий! Випереджаючи ваше обурення скажу, що цією особливістю володіє більшість класичних американських рецептів.

Інгредієнти

Тісто:
-200 р крижаного вершкового масла;
-300 г борошна;
-щіпка солі;
-1/2 склянки крижаної води;

Начинка:
-120 г вершкового масла;
– 200 г коричневого цукру;
-180 мл кленового сиропу (можна замінити медом);
-щіпка солі;
– 225 г пекана;
-1 год л білого винного оцту;
-1 год л коньяку або будь-якого ароматного алкоголю;
-2 год л ванільного екстракту;
-3 великих яйця;

Тарт пиріг з горіхами пекан і кленовим сиропом покроковий рецепт

1. Для тіста відміряти і змішати з сіллю; Холодне вершкове масло натерти на тертці у велику миску, постійно прересыпая натерте масло борошном, щоб воно не слиплось; Потім висипати в олію, що залишилася борошно і недовго перетерти всі разом пальцями; Влити зверху рівномірно холодну воду.
2. Після з допомогою кількома рухами перемішати тісто, щоб вся мука рівномірно намокла; Вивалити тісто на підготовлену плівку і загорнути його в плівку, формуючи шар. Прибрати в холодильник мінімум на годину. ⠀ Для начинки: Пекан висипати на деко і смажити в духовці при 150 З близько 10-15 хвилин до появи характерного аромату;
3. У каструльку покласти масло, коричневий цукор, сироп і сіль. Поставити на середній вогонь і довести до кипіння, проварити ще 2 хвилини і зняти з вогню. Остудити протягом 10 хвилин і потім вмішати яйця; Збираємо пиріг: Форму для випічки змастити маслом і присипати борошном;
4. Тісто розкачати на присипаної борошном поверхні в коло, діаметром, що перевищує діаметр форми. Викласти тісто на дно форми. Вилити начинку і сформувати краю пирога. Випікати при 175 С близько 45 хвилин. Пиріг покриється тонкою хрумкою скоринкою, а серединка залишиться жидковатой.