Лимонний тарт відкритий пиріг

У будь кондитерської завжди замовляю Лимонний тарт 🍋 ⠀ Солодке пісочне тісто, в поєднанні з кислинкою і ароматом лимона. Не можу відмовити собі в задоволенні! ⠀ А якщо спекти вдома? ⠀ За цим рецептом у вас точно вийде. Готуємо Лимонний тарт відкритий пиріг рецепт простий в духовці.

Інгредієнти

Для тесту
Жовток – 1 шт
Вершкове масло – 225 р
Ванільний цукор – 10 г
Цукрова пудра – 60 г
Сіль щіпка
Борошно – 350 г

Лимонний курд
Яйця – 8 шт ( 4 жовтки і 4 цільних )
Вершкове масло – 150 г
Цукор – 150 г
Лимонний сік – 250 мл

Лимонний тарт пиріг відкритий покроковий рецепт

1. У великій мисці з’єднуємо м’яке вершкове масло, жовток, цукрову пудру, ванільний цукор, щіпку солі. ⠀ Просіваємо борошно і замішуємо тісто. Загортаємо в пакет і прибираємо на 1 годину в холодильник. ⠀ Розкачуємо тісто між шарами пергаментного паперу. Викладаємо у форму. Не забудьте застелити пиріг пергаментним папером і насипати будь-яку крупу.

2. Випікаємо при 180 градусах 20 хвилин. ⠀ Збиваємо жовтки і цільні яйця. З’єднуємо лимонний сік, цукор і вершкове масло. Прогріваємо на вогні, щоб розтопити масло. ⠀ Тонкою цівкою додавай до яєць,постійно помішуючи венчиком.

3. Уварюють на слабкому вогні до загусання. Переливаємо курд на основі і відправляємо в духовку, запікаємо при 180 градусах 10 хвилин. ⠀ Даємо десерту повністю охолонути. ⠀ Прикрашаємо горіхами, цукатами і подаємо до чаю. ⠀ Приємного апетиту!

Відео рецепт 👇