Листкове тістечко мільфей з кремом патисьер

Листкове тістечко мільфей з кремом патисьер простий рецепт.

Інгредієнти

ЛИСТКОВЕ бездріжджове ТІСТО
220 гр води
10 гр солі
80 гр злив.олії (в тісто)
190 гр борошна у\с
310 гр борошна у\с сильної
430 гр злив.олії (для шарування)

КРЕМ ПАТИСЬЕР
500 мл молока
500 мл вершків (будь-якої жирності)
ваніль
250 гр жовтки
200 гр цукру
70 гр кукурудзяного крохмалю
150 гр білого шоколаду

+ малина для декору – 250 г

Листкове тістечко мільфей з кремом патисьер покроковий рецепт

1. Для тіста – воду, сіль, 2 види борошна 80 гр злив. масла змішати в комбайні. Покласти в харчову плівку і відправити в холодильник на 4 години. 250 гр масла, розподілити прямокутник – приблизно 20*25 (зазвичай це роблять за допомогою пекарської папери (відео в інтернеті мільйон) – масло відправити слідом за тестом.
2. Після 4 годин виконати шарування. (Докладний пост про це у мене вже був (про слоении дріжджового тіста – з круасаном на фото) пояснювальне відео про складках можна глянути в каруселі) З цієї кількості тіста вийде приблизно 10 коржів 18*18 см (після випічки коржі стануть приблизно 16 * 16 – це нормально)
3. Духовку розігріти до 160°С. Розкачані коржі обов’язково перед випічкою охолодити 5-10 хвилин в морозилці. Випікаємо 30 хвилин, до впевненого золотистого кольору. Потім посипаємо пудрою і відправити назад на 4 хвилини при 200°С Остудити на решітці Для крему молоко і вершки доводимо до кипіння разом з ваніллю. Жовтки змішати з цукром і крахмалом.
4. Влити гарячу молочну частина в жовтки, безперервно помішуючи. Перелити суміш назад в каструлю, довести до кипіння і прокип’ятити 2 хвилини. Все це час заважайте дуже інтенсив але, щоб крем знизу не підгорів. Зняти з плити і додати шоколад, перемішати, поки він повністю не растворится.
5. Накрити плівкою в контакт і охолоджувати 1-2 години. Охолоджений крем перемішати до однорідності насадку «весло». Перекласти в кондитерський мішок. Прошарувати тісто кремом і прикрасити малиною. За бажанням присипати зверху цукровою пудрой.