Мафіни з чізкейк і штрейзеля🧁 Коли я зняла цей рецепт для инсты і спробувала, я з’їла 6 штук🐷 І мені довелося готувати ще одну порцію, щоб дозняти останні кадри🤣🤝🏼 Знаєте, рецепти цю справу жиронабираемое🐖 загалом мафіни супер соковиті всередині через чізкейку, ну і тісто саме вологе, а зверху хрустка крихта печива🍪 Виходить бомбезний, самостійний десерт! Такий кайф.
Інгредієнти
🧁На 8-9 мафінів треба:
Штрейзель:
Вершкове масло – 40 гр
Цукор – 20 гр
Борошно – 40 гр
Горіхова борошно – 20 гр
Сіль – щіпка
Тісто для мафінів:
Борошно – 140 гр
Цукор – 100 гр
Розпушувач – 1 чл
Сіль – щіпка
Ванілін – щіпка
Яйця – 1 шт
Рослинне масло – 40 гр
Молоко – 100 гр
Чізкейк:
Сирний сир – 150 гр
Цукор ванільний – 30 гр
Крохмаль – 1 ст л
Мафіни з чізкейк і штрейзеля покроковий рецепт
1. Для штрейзеля розтопіть вершкове масло і змішайте його з цукром, борошном, сіллю і горіхової борошном. Я взяла мигдальне, можна будь-яку іншу, або замінити на звичайну. Все перемішати і в пакеті прибрати в морозилку мінімум на 30 минут.
2. Для мафінів потрібно змішати всі сухі інгредієнти (борошно, цукор, розпушувач, ванілін, сіль) з рідкими (яйце, масло, молоко) перемішати віночком, щоб не було грудочок. Для чізкейку сирний сир змішати з цукром і крохмалем. Класно взяти саме ванільний цукор, він дає такий приємний смак і в ньому видно цяточки ванілі, дуже красиво.
3. Можна просто додати ванілін. В паперові формочки для мафінів або капкейків виливаємо приблизно їдальню ложку тесту, кладемо чайну ложку начинки (можна трохи більше) і зверху тістом закриваємо нашу начинку. Дістаємо з морозилки наш штрейзель, натираємо на тертці і посипаємо зверху на наші маффины.
4. Випікаємо при 180 градусів 30-35 хвилин. Повинен бути приємний золотистий колір зверху. Запах буде стояти – офигеете!🤤🤤🤤 А ще – вони шикарні як в теплому вигляді, відразу після випічки, так і після охолодження в холодильнику. Неймовірний десерт!🍦 Готується дуже швидко, насправді) Штрейзель можна зробити порцію більше і тримати в морозилці))
Відео рецепт 👇