Манго-Боул з домашньої гранолой простий рецепт.
Інгредієнти
Інгредієнти для гранолы:
•Вівсяні пластівці – 200 р.
•Мигдаль – 50 р.
•Фундук – 50 р.
•Кешью – 50 р.
•Родзинки – 50 р.
•Сушена журавлина – 50 р.
•Мед – 80 р.
•Рослинна олія – 50 мл
•Сіль – щіпка
Інші інгредієнти:
•Манго – 1 шт.
•Кокосовий крем/молоко – 100 мл
•Банан – 1/2 шт.
•Полуниця – 2 шт.
•Ківі – 1 шт.
•Мигдальна стружка – 1/2 ч. л.
•Кокосова стружка – 1/2 ч. л.
•Насіння чіа – 1/2 ч. л.
Манго-Боул з домашньої гранолой покроковий рецепт
1. Візьмемо стиглий манго, наріжемо на кубики і відправляємо в морозилку на час.
2. Дрібно нарубим горішки, родзинки з журавлиною і перемішати в мисці всі інгредієнти для гранолы і додамо щіпку солі, слідом приготуємо заправку. Змішаємо олія з медом і розігріємо в сотейнику до 50-60 градусів, після чого додаємо до граноле і ретельно перемешиваем.
3. Готову масу перекладаємо в ємність для запікання і відправляємо в розігріту духовку до 180 градусів на 30 хвилин. Гранолу важливо помішувати кожні 10 хвилин, щоб маса пропеклась рівномірно і вийшла розсипчаста. Після приготування дайте граноле охолонути і відправте на зберігання, краще всього зберігати в скляній банці і у темному місці, термін зберігання – 2 недели.
4. Нарізаємо фрукти для боула і переходимо до приготування смузі. Дістаємо манго з морозилки і перекладаємо в блендер, слідом додаємо кокосовий крем і запускаємо блендер. Для більш насиченого жовтого кольору ви можете додати 1/2 ч. л. куркуми, але я не стал.
5. Сервіруємо боул – виллємо смузі в боул, додамо трошки гранолы і розкладемо фрукти. Поверх я посипав мигдальної і кокосовою стружкою, також додав насіння чиа.
Відео рецепт 👇