Кабачково-куряча запіканка з вершковим соусом із сиру і грибів

Смачна і соковита з пікантним соусом – ця запіканка вам точно сподобається. Замість білих беріть будь-які гриби, що є, можна і без грибів😀 Як приготувати Кабачково-курячу запіканку з вершковим соусом із сиру і грибів рецепт простий.

Інгредієнти

Інгредієнти для запіканки:
✔️Кабачки (якщо не молоді, то без шкіри і насіння) 700 гр
✔️фарш курячий (краще з стегон)500г
✔️червоний болгарський перець половинка великого
✔️2 яйця
✔️цибуля ріпчаста 1 шт
✔️кріп
✔️сметана 2 чл
✔️сир типу російського 60 гр
✔️рослинне/оливкова олія 2чл
✔️спеції: часник сушений 1чл, янтарна сіль 1 чл, суміш перців мелена, сіль

Інгредієнти для соусу:
✔️жменю заморожених білих грибів
✔️рослинна олія 1-2 ст л
✔️вершки 10-20% 150мл
✔️сир з блакитною цвіллю 80-100 гр
✔️сир пармезан 50-80гр – кількість сиру змінювати за вашим смаком
✔️Чорний мелений перець

Кабачково-куряча запіканка з вершковим соусом із сиру і грибів покроковий рецепт

1. кабачки натерти на крупній тертці, підсолити і відставити до появи соку. До фаршу додати дрібно порізаний перець, цибулю, дуже добре віджатий кабачок. Отожмете погано – буде багато рідини по готовності. Додати яйця, сіль, спеції, зелень і дуже добре вымешать.
2. Форму змастити маслом і викласти масу, зверху змастити сметаною. Випікаємо в розігрітій духовці при 180с 25-30 хв Дістати, посипати сиром і прибрати до зарум’янювання. Перед нарізкою дати трохи остыть.
3. Для соусу гриби швидко обсмажити на високій потужності, додати вершки, випарити пару хвилин, додати натертий сир, мелений перец.
4. Як соус почне триматися на ложці (як перевірити см відео в каруселі) – вимикаємо. Він ще загусне! При подачі полийте запіканку цим божественним соусом.

Відео рецепт 👇