Мариновані кабачки з оцтом, цукром, часником і кропом

Мариновані кабачки з оцтом, цукром, часником і кропом простий рецепт. Начебто тільки вчора ми з вами раділи першого дня весни, і ось, завтра вже перше травня, навіть не віриться. Можливо, звичайно, тому що тепла толком не було, а травневі у мене асоціюються вже з футболками і якимись літніми речами. Ну да ладно, розмова у нас тут не про одяг, а про їжу!
Думаю багато хто на ці свята відкриють сезон шашликів і ось до них, крім свіжих овочів і хліба, мариновані кабачки підійдуть просто ідеально! Хоча, чесно сказати, я навіть не знаю, до чого вони не підходять – хороші і з рибою, і з м’ясом, і з куркою, і як компанія до різних вегетаріанським стравам. Ми таку банку з’їли буквально за день, причому оцінила вся сім’я і навіть дитина (її тільки кріп бентежив, але це типова для дітей ситуація, вони вічно не задоволені зеленню😜).

Інгредієнти

🧄 Кабачки/цукіні 500 гр
Оцет 6-9% 20 мл
Цукор-10г
Сіль 5 гр
Кріп 10 гр
Часник 2 зубчики
Оливкова олія 30 мл

Мариновані кабачки з оцтом, цукром, часником і кропом покроковий рецепт

1. Кабачки наріжте дуже тонкими кружальцями, можна для цього використовувати спеціальну терку. 🌶 Покладіть гуртки в миску, посипте сіллю і перемішайте, дайте постояти 30 минут.
2. 🧄 В цей час часник роздушіть або натріть, покладіть в миску, додайте оцет, масло і цукор, перемішайте – це маринад. Окремо дрібно нарубаєте кріп. 🥒 Через пів години з кабачків злийте рідину і злегка їх потисніть руками.
3. 🌶 Залийте маринадом, додайте кріп, перемішайте і перекладіть в банку. 🧄 Закрийте і приберіть в холодильник на 2-3 години. Все готово, ідеальна закуска на вашому весняному столе.