Як зробити Маринувати огірки з сіллю, цукром і оцтом на зиму простий рецепт. Ці огірочки були на дегустації у моєї сім’ї, рідних і друзів цілий рік. Кожне літо я закриваю 5-6 нових рецептів огірочків, помідорів і залишаю «в скарбничку» найкращі. Цей рецепт отримав вищий бал за всіма показниками. Я назвала його 🥒.
Інгредієнти
На 4 банки по 800 мл.
⠀
Вода – 1 літр
Оцет 9% – 140 мл
Цукор – 140 гр.
Сіль засолочний – 35 гр.
Чорний перець – 20 горошин
Часник – 4 зубчики
маленькі Цибулинки – 4 шт.
Морква – 2 шт.
Петрушка зі стеблами – 8 шт.
Парасольки кропу – 4 гілочки
Огірки корнішони ~ від 7 до 15 шт. в одну банку.
Маринувати огірки з сіллю, цукром і оцтом на зиму покроковий рецепт
1. Огірки замочуємо на 2 години в холодній воді. ⠀ Банки і кришки промиваємо з содою, стерилізуємо. ⠀ Часник нарізаємо навпіл. Моркву і цибулю нарізаємо кільцями. Укладаємо на дно (порівну в кожну банку), туди ж перець. Петрушку викладаємо по спіралі. ⠀
2. У огірків зрізаємо плодоніжки і ставимо їх у банки щільно! (люблю огірки з мізинчик, у мене йде близько 15 шт.) ⠀ Маринад: кип’ятимо воду з сіллю і цукром до повного растворения.
3. В кінці вливаємо оцет, перемішуємо і заливаємо гарячим розсолом огірки. Стерилізуємо 10-15 хвилин по плічка. ⠀ Закриваємо сухими кришками, перевертаємо і закутуємо теплою ковдрою на добу. ⠀ Зберігати в прохолодному месте.