Як смачно зробити Медовий торт з сметанним кремом простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Впевнена, що у багатьох господинь є стара, затрепанная зошит з рецептами, а може і не одна, як у мене! 🤣👍 Медовик в старі добрі часи був паличкою-виручалочкою – нескладний рецепт і до того ж дуже бюджетний.
Давно його не пекла, а тут захотілося трохи відступити від рецепту, і результат мене дуже порадував, смак більш насичений і яскравий! 👌😋 А всього лише заміна борошна, пекарі мене зрозуміють. 😄🔥👍 Рецептура в зошиті зрозуміло в ложках і склянках 🤣, перевела в грами для зручності. 💪
Давно його не пекла, а тут захотілося трохи відступити від рецепту, і результат мене дуже порадував, смак більш насичений і яскравий! 👌😋 А всього лише заміна борошна, пекарі мене зрозуміють. 😄🔥👍 Рецептура в зошиті зрозуміло в ложках і склянках 🤣, перевела в грами для зручності. 💪
Інгредієнти
Тісто для коржів:
3 яйця
160-180г цукор
90 г мед
70г вершкове масло
1, 5 ч. л. сода
100г борошно житнє сіяне
350-400г борошно пшеничне 1с
Крем:
600-700г сметани 26-30%
160 г цукру
1/2 десертної ложки ванільною пасти.
Медовий торт з сметанним кремом покроковий рецепт
1. Тісто для коржів: Якщо не використовуєте житнє борошно, то берете відповідно 450-500г пшеничного в/с чи 1с. 😄 На водяній бані розтопити масло, додати мед, цукор, яйця (заздалегідь розмішати виделкою, віночком), заважати поки крупинки не розчиняться сахара.
2. Зняти з вогню, додати соду, маса збільшиться вдвічі. Додати борошно (всю відразу не додаємо), замісити м’яке і липковатое тісто. Розділити на 12 рівних частин, прибрати в холод на 15-30 хв. Розкачати тонкі коржі, випікати при 180С 4-5 хв. Вирізаю кола потрібного діаметра прямо на деку, поки корж горячий.
3. Крем:
Збити поки маса не збільшиться вдвічі. Промазати коржі, обсипати торт крихтою. Крихта з обрізків коржів, які можна додатково підсушити в духовці і потолочь.
Збити поки маса не збільшиться вдвічі. Промазати коржі, обсипати торт крихтою. Крихта з обрізків коржів, які можна додатково підсушити в духовці і потолочь.
4. Готово!