Меренги з горіхами і шоколадною крихтою

Як смачно зробити Меренги з горіхами і шоколадною крихтою простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. І знаєте що? Я, та, яка зовсім не любить десерти з яєчним білком, переглянула свої погляди і можу з усією відповідальністю заявити: ЦЕ ДУЖЕ СМАЧНО.
По-перше , вони не солодкі ✅
По-друге, шоколад і горіхи роблять свою справу і ви отримуєте смакову бомбу в роті ✅
Тому дуже раджу горіхи не подрібнювати, а злегка поколоти.
Ну а в третіх-це просто і швидко ✅
Але так і швидко зникає, тому не робіть мою помилку і готуйте 2 порції, щоб увечері не битися за хоч одну печеньку для ранкової кави

Інгредієнти

Яєчні білки 90 р
Цукор дрібний 120 р
Крохмаль кукурудзяний 25 р
Сіль щепота
Горіхи 100 г
Шоколад 100 г
Ванільний екстракт 1ч.л

Меренги з горіхами і шоколадною крихтою покроковий рецепт

1. Духовку розігріти до 180С. Цукор з білками і сіллю поставити на водяну баню і помішувати протягом 8-10 хвилин. Зняти з лазні і збити поки маса не стане глянцевой.
2. Акуратно додати екстракт, крохмаль і перемішати. Додати подрібнені (не дуже дрібно) і порізаний шоколад. Перемішати лопатою методом перекладання, щоб не зруйнувати структуру белка.
3. Викласти по столовій ложці на деко застеленій папером на відстані один від одного. Випікати 25-30 хвилин. Як тільки печиво утворює тверда кірка, вони готові. *я пекла в режимі конвекція при 160 С 25 минут.