Пиріг з вівсяних пластівців з карамелізованими яблуками

Пиріг з вівсяних пластівців з карамелізованими яблуками простий рецепт в духовці.

Інгредієнти

Основа:
2 склянки круглих вівсяних пластівців (можна без глютену, якщо хочете)
1 склянку бланшированою мигдальної муки
3 ст. л. розтопленого кокосового масла
3 ст. л. кленового сиропу (мед або будь-який інший рідкий підсолоджувач)
1-3 ч. л. води, якщо знадобиться, щоб тісто краще взялося
1/4 склянки пекана – дрібно нарізати

Начинка:
1-2 ч. л. кокосового масла або будь-якого іншого рослинного масла
3 склянки яблук – почистити, вирізати серцевину і порізати маленькими кубиками
2 ч. л. кориці
щіпка мускатного горіха – на вибір
щіпка імбиру – на вибір
3-4 ст. л. кленового сиропу – за смаком
1 ст. л. кукурудзяного крохмалю – змішати з 2 ст. л. води

Пиріг з вівсяних пластівців з карамелізованими яблуками покроковий рецепт

1. Розігріваємо духовку до 177°С, застеляємо деко пергаментом і відставляємо в сторону. ⠀

2. Основа: ⠀
Поміщаємо вівсяні пластівці в кухонний комбайн і збиваємо до дрібної крихти, потім додаємо мигдалеву борошно і збиваємо ще, після вливаємо кокосове масло і кленовий сироп і збиваємо до розсипчастого стану, якщо суміш занадто суха, додаємо трохи воды.
3. Отсыпаем 1/2 склянки вівсяної суміші і відставляємо, що залишилася суміш розподіляємо на підготовленому деку і придавлюємо. Для присипки збиваємо 1/2 склянки вівсяної суміші з пеканом. Відставляємо в сторону. ⠀

4. Начинка: ⠀
У великій сковороді на середньому вогні розтоплюємо кокосове масло, додаємо нарізані яблука і всі спеції. Готуємо 2-3 хвилини, потім вливаємо кленовий сироп і кукурудзяний крохмаль (суміш з водою). Готуємо до загустіння соуса.
5. Продовження в карусельці: https://www.instagram.com/p/Cg3mjGSN3Sg/