Млинці на молоці і дріжджах класичні

Млинці на молоці і дріжджах класичні простий рецепт.⠀ У мене є маса різних рецептів млинців, з різними видами борошна, різними основами. Але жодного разу я не готував класичні, російські млинці на дріжджах. Вважається, що дріжджові млинці це клопітно і складно, тому найчастіше всі готують на молоці або кефірі.
Але млинці на дріжджах виходять просто з неповторним смаком, абсолютно інші.⁣⁣⠀ ⠀ І звичайно ж начинки або начинки може бути безліч, але я буду використовувати класику – чорну і червону ікру…⁣⁣⠀ ⁣⁣⠀ ⠀ Існує стереотип, що чорна ікра – це дуже дорого, але якщо купувати делікатес безпосередньо у виробника, то можна «зловити» вигідні акції!⁣⁣⠀

Інгредієнти

Молоко – 400 мл⁣⁣⠀
Яйце – 2 шт⁣⁣⠀
Борошно пшеничне – 220 г⁣⁣⠀
живі Дріжджі – 20 г⁣⁣⠀
Оливкова олія – 1 ст л⁣⁣⠀
Масло вершкове – 15 г⁣⁣⠀
Цукор – 1 ст л⁣⁣⠀
Сіль – 1/2 год л⁣⁣⠀

Млинці на молоці і дріжджах класичні покроковий рецепт

1. В першу чергу приготувати опару. У тепле молоко засипати живі дріжджі, кілька ложок борошна і ложку цукру. Перемішати до однорідності. Залишити в теплому місці на 15-20 хвилин.⁣⁣⠀
2. Додати яйця до опарі, просіяти решту борошна і додати щіпку солі. Збити за допомогою віночка, але не дуже інтенсивно. Додати оливкову олію. Перемішати.⁣⁣⠀

3. Спекти млинці на розігрітій сковороді, змащеній олією.⁣⁣ Готові млинці змастити вершковим маслом, скласти в стопку і подати зі смачною икрой.⁣⁣⠀