Сирна запіканка в духовці з родзинками, манкою і сметаною

Сирна запіканка в духовці з родзинками, манкою і сметаною простий рецепт. Корисний та смачний сніданок! Сирна запіканка з родзинками. Запіканка виходить ніжною і в міру соковитою.

Інгредієнти

– Сир 5% 600 гр;
– Яйця 3 шт;
– Сметана 70 гр;
– Манка 50 гр;
– Ванільний цукор 8 гр;
– Цукор 2 ст. л;
– Ізюм 60 гр.

Сирна запіканка в духовці з родзинками, манкою і сметаною покроковий рецепт

1. Родзинки промити і залити окропом на 8 хвилин. Потім злити воду і добре віджати родзинки. Відокремлюємо жовтки від білків. Змішуємо сир, жовтки, цукор, ванільний цукор, сметану (я взяла 15%), манку.
2. Пробиваємо цю масу блендером. Даємо постояти 15 хвилин, щоб манка набухла. Білки збиваємо міксером до білої, густу і пишну масу. Приблизно 5 хвилин. Відправляємо збиті білки до сиру, перемішуємо ложкой.
3. Додаємо родзинки, перемішуємо. Форму змащуємо вершковим маслом і обсипаємо манкою з усіх боків. У форму заливаємо сирну масу, разравниваем.

4. Ставимо в розігріту до 180 градусів духовку і випікаємо 50 хвилин до золотистого кольору. Цукру за бажанням можна додати більше. Замість родзинок можна використовувати курагу (тільки нарізати ее).