Мурманське сало з скумбрії в домашніх умовах

Як смачно зробити Мурманське сало з скумбрії в домашніх умовах простий покроковий рецепт. Мурманське сало – це солена закуска з скумбрії.
Друга назва – строганина з скумбрії.

Інгредієнти

Скумбрія 2 шт по 300-400 гр
Сіль 2 ч. л
Цукор 1 ч. л
Чорний перець 0,5 ч. л
Часник 3 зубчики
Масло рослинне 1 ст. л
Кріп третину пучка

Мурманське сало з скумбрії в домашніх умовах покроковий рецепт

1. У скумбрії видалити голову, хвіст, нутрощі і чорну плівку, потім промити тушку. Зробити розріз по хребту і видалити плавники. Розділити рибу вздовж на дві частини. Отримати всі кістки. Сіль, цукор і чорний перець змішати в креманке.

2. Олія, часник і кріп подрібнити в блендері. Половинки скумбрії посипаємо сумішшю з цукру, солі і перцю. На філе однієї риби викладаємо зелень з часником. На філе другий риби викладаємо часник і посипаємо паприкою копченой.

3. Філе однієї тушки з’єднати і викласти на харчову плівку, замотати і сформувати рулет. Обов’язково обмотати кінчики, щоб скумбрія була повністю ізольована від зовнішнього среды.

4. Залишити тушку на 6-7 годин в холодильнику, потім прибрати в морозильну камеру. Готове мурманське сало розпакувати і нарізати шматочками. Термін зберігання в морозилці в плівці – кілька месяцев.

Відео рецепт 👇