М’ясні кульки з фаршу в томатному соусі на сковороді простий рецепт. Дорогі мої, ловіть чергову смачну ідею, яку можна також сміливо поїсти а обід на Правильному Харчуванні ❤️ Кількість інгредієнтів я не люблю відміряти, тому що все на око і за власним смаком-хто любить більш м’ясисті кульки, хтось більше соусу, хтось менше лука.
Інгредієнти
Для м’ясних кульок:
✅м’ясний фарш (в ідеалі яловичина-свинина 1:1,але у мене тільки телятина) – 800 Гр
✅1 яйце
✅капуста свіжа (я подрібнила в блендері) -250 -300 Гр
✅велика головка ріпчастої цибулі
✅рис круглий -50 Гр приблизно
✅сіль, перець чорний, паприка мелена
✅сушений базилік
Для соусу:
✅вершкове масло
✅цибуля ріпчаста
✅морква терта
✅помідори без шкірки
✅болгарський перець (просто не було, а так з ним ще смачніше)
✅1 столова ложка томатної пасти, розбавлена водою 250 мл)
✅сіль
✅лавровий лист
✅часник за смаком
✅водичка холодна, якщо вам здасться соус густим
М’ясні кульки з фаршу в томатному соусі на сковороді покроковий рецепт
1. Можна готувати просто м’ясні кульки в соусі, а на гарнір варити рис, вермішель, макарони, булгур, гречку. А можна просто відразу ж додати картопельки, і не заморочуватися над гарніром 🤣
2. Тушкуємо на середньому вогні 35-40 хвилин, не заважаючи. Максимум пару раз в процесі можете столовою ложкою поливати соусом м’ясні шарики.
3. За смаком перед подачею можна додати свіжу зелень.
Відео рецепт 👇