Оссобуко з яловичини

Як смачно зробити Оссобуко з яловичини духовці простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Оссобуко з голяшки – це традиційне блюдо італійської кухні. Вся принадність ляшки в поєднанні м’яса з масивної широкою кісточкою, всередині якої захований смачний кістковий мозок.

Інгредієнти

•Теляча голяшка – 3-4 шматочка
•Морква – 1 шт.
•Корінь селери – 3 ст.
•Цибуля – 1 шт.
•Вино сухе біле або червоне – 200 мл
•Томатна паста – 1 ст. л.
•Протерті томати – 150 мл
•Цедра лимона – 3 ч. л.
•Петрушка – невеликий пучок.
•Часник – 5 зубчиків
•Розмарин – пару гілок
•Чебрець – пару гілок
•Сухий базилік – 1 ч. л.
•Паприка – 1 ч. л.
•Коріандр – 1 / 2 ч. л.
•Мускатний горіх – 1/2 ч. л.
•Сіль
•Перець

Оссобуко з яловичини покроковий рецепт

1. М’ясо підсолимо, поперчити, обваляем в борошні з усіх сторін і зв’яжемо кулінарною ниткою, щоб воно тримало красиву форму і не розпалося з кістки під час гасіння. Обсмажуємо з обох боків до золотистої скоринки на оливковій олії і прибираємо в сторону.

2. Овочі нарізаємо кубиками середнього розміру і обсмажуємо в тій же сковороді, де смажилося м’ясо. Спочатку обсмажимо цибулю до прозорості, після чого відправляємо інші овочі і обсмажуємо на середньому вогні 3-5 хвилин. Заливаємо овочі вином і чекаємо 7 хвилин поки випарується алкоголь, це станеться тоді, коли ви перестанете відчувати алкогольний аромат.

3. Додамо столову ложку томатної пасти і заллємо 150 мл протертих томатів, на цьому етапі можна додати розмарин, чебрець і всі інші спеції. Заллємо ~ 600 мл курячого або яловичого бульйону і доведемо до кипіння, тушкуємо на середньому вогні 5-7 минут.

4. В зручну ємність для запікання заллємо частина овочів і викладаємо м’ясо, після чого заливаємо інші овочі з бульйоном. Важливо, що м’ясо повинно бути покрито соусом лише на середину.

5. Накриваємо фольгою або кришкою і відправляємо в духовку розігріту до 160-180 градусів на 2 години, а краще на 4, якщо час дозволяє. В процесі кожну годину-півтора необхідно перевертати м’ясо з одного боку на іншу. При подачі натираємо лимонну цедру, присыпем петрушкою і прикрасимо гострим перцем.

Відео рецепт 👇