Запечена сьомга стейки з овочами в духовці

Як смачно зробити Запечена сьомга стейки з овочами в духовці простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Нереально смачне поєднання! Швидко і дуже зручно подавати порційно до столу

Інгредієнти

Стейк сьомги – 2 шт.
Картопля – 1 шт.
Лук червоний – 1 шт.
Брокколі – 4 шт.
Сіль – за смаком
Чорний перець – за смаком
Оливкова олія – 2 ст. л.
Лимон – 2 колечка
Розмарин – 2 гілочки
Перець горошок – 10 шт.

Для соусу:
Вершки 20% – 200 р
Борошно – 1 ч. л. (по консистенції)
Вершкове масло – 20 г
Пармезан – 20 р
Кріп – пару гілочок

Запечена сьомга стейки з овочами в духовці покроковий рецепт

1. З паперу для випічки сформувати човники. Краї пов’язати з допомогою фольги. Викласти стейк з червоної риби. Додати сіль, зверху покласти колечко лимона. Картоплю нарізати кубиком, а червоний цибулю крупно. Свіжу брокколі розділити на маленькі суцвіття. До овочів додати оливкову олію, сіль і перець по вкусу.

2. Змішати і викласти на рибу. Овочі, що залишилися викласти в окрему форму з паперу. У форму до риби покласти гілочку розмарину і додати перець горошок в різні місця. Запікати в духовці при 180 градусах близько 30 хвилин до готовності овочів. Для соусу вершки вилити на антипригарну сковороду, додати трохи борошна, змішати. Додати вершкове масло. Нагріти масу на низькому вогні, постійно помішуючи, до розчинення борошна. Вершки повинні трохи загустеть.

3. Додати натертий пармезан, перемішати до розчинення, маса стане ще густіше. Вимкнути вогонь. Якщо соус вийшов дуже густим, додайте ще вершки до потрібної консистенції, але більше не нагрівайте масу. Якщо соус вийшов рідким, додайте ще трохи борошна. В кінці додати подрібнений кріп. Готову рибу зверху полити вершковим соусом.

Відео рецепт 👇